Lamborghini, Ferrari, Maserati, Mercedes en vele andere merken op bezoek bij AutoVentura te Goes


Bekijk de beelden

Tekst en foto's Rob Strating
Video Gianni Agosti

De finish van de Borderrun bij Auto Ventura

Zolang er automobielen bestaan en dat is sinds 1885, hebben ze tot de verbeelding gesproken. Voor dat tijdperk hield men paardenraces, de auto heeft die discipline al heel snel overgenomen.
Nog vóór 1900 werden er overal wedstrijden georganiseerd en vergaapte men zich aan de snelste versies.
We maken nu een enorme revolutie mee door de elektrificatie van de auto, maar hoewel sommige E-auto’s bloedsnel zijn, ontbreekt de emotie van het motorgeluid en dat maakt een synthetische uitlaatbrul via de luidsprekers natuurlijk niet goed.
De vele eigenaren van bijzondere supercars kwamen op zondag 3 april met een grote glimlach op hun gezicht naar de finishlocatie bij Auto Ventura in Goes.

Auto Ventura, a building with horsepower
Ik heb in een ander verhaal Auto Ventura genoemd als misschien wel het mooiste autobedrijf van Zeeland. Als er één bedrijf is dat die titel mag dragen is het Auto Ventura wel. Het is gevestigd in een spraakmakend pand dat in Italië wellicht Scuderia Ventura zou heten.
Logisch dat de organisatie van de Borderrun dat bedrijf heeft uitgekozen om te finishen.

Al van verre hoorde het toegestroomde publiek de dikke motoren aankomen. De Lamborghini’s en de Audi’s met hun V10 motoren, de Ferrari’s met hun V8-en en V12- krachtbronnen, de diverse AMG GT’s en schitterend getunede Porsches, Mustangs, Alfa Romeo’s, Jaguars en Aston Martins.
Opmerkelijk waren de Nissans GT-R met het compromisloze raceonderstel, de fantastische CW-waarde dankzij de enorme vleugel, de vierwielaandrijving en natuurlijk de 3,8 liter V6 turbo met meer dan 700 pk. De enorme vuurspuwende uitlaten met een naverbrander zorgde voor oorverdovende klappen…
Een van de bezitters vertelde me dat hij de acceleratie van 0-100 km/h verschillende keren op de Zeeuwse polderweggetjes had uitgeprobeerd: slechts 2 seconden..!
Tijdens de gezellige bijeenkomst in de grote showroom zorgde illusionist Karim voor ongelooflijke goocheltrucs.

Heeft u deze happening gemist?
Op zaterdag 14 mei start Goes Autostad op de Autoboulevard in de Poel en de supercars geven dan ook weer acte de présence!


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

12 april 2022

Lamborghini, Ferrari, Maserati, Mercedes AutoVentura

Zolang er automobielen bestaan en dat is sinds 1885, hebben ze tot de verbeelding gesproken. Voor dat tijdperk hield men paardenraces, de auto heeft die discipline al heel snel overgenomen. Nog vóór 1900 werden er overal wedstrijden georganiseerd en vergaapte men zich aan de snelste versies.

28 maart 2022

Hyundai IONIQ 5 Lounge 73 kWh

In tegenstelling tot zijn directe concurrenten in de elektro-middenklasse gaat Hyundai voor de 800-Volt-Technologie en laadt daarmee in no time zijn accupakket vol. Hoe hij het er in de test afbrengt? Lees het verhaal…

268A6533.jpg

25 maart 2022

Auto Sturm Hyundai Excellent dealer

De Hyundai Excellent Dealer Award is een tastbare erkenning en blijk van waardering voor de uitstekende prestaties die een Hyundai-dealer – gemeten over een heel kalenderjaar – heeft geleverd. Auto Sturm ontvangt de onderscheiding omdat het heeft bewezen aan de strenge eisen van het hoogste kwaliteitsniveau binnen de Hyundai-organisatie te voldoen. De Hyundai Excellent Dealer Award is de hoogste onderscheiding die een Hyundai-dealer in Nederland kan behalen.

DSC02839.JPG

23 maart 2022

Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé

Zondag 20 maart: we zijn in twee sessies uitgenodigd door Auto Poppe om heel even een proefje te mogen nemen van de nieuwe Škoda Enyaq Coupé RSiV en dat allemaal in een industriële setting, nl. de oude lasloods van de Scheldewerf in Vlissingen.

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100