Lamborghini, Ferrari, Maserati, Mercedes en vele andere merken op bezoek bij AutoVentura te Goes


Bekijk de beelden

Tekst en foto's Rob Strating
Video Gianni Agosti

De finish van de Borderrun bij Auto Ventura

Zolang er automobielen bestaan en dat is sinds 1885, hebben ze tot de verbeelding gesproken. Voor dat tijdperk hield men paardenraces, de auto heeft die discipline al heel snel overgenomen.
Nog vóór 1900 werden er overal wedstrijden georganiseerd en vergaapte men zich aan de snelste versies.
We maken nu een enorme revolutie mee door de elektrificatie van de auto, maar hoewel sommige E-auto’s bloedsnel zijn, ontbreekt de emotie van het motorgeluid en dat maakt een synthetische uitlaatbrul via de luidsprekers natuurlijk niet goed.
De vele eigenaren van bijzondere supercars kwamen op zondag 3 april met een grote glimlach op hun gezicht naar de finishlocatie bij Auto Ventura in Goes.

Auto Ventura, a building with horsepower
Ik heb in een ander verhaal Auto Ventura genoemd als misschien wel het mooiste autobedrijf van Zeeland. Als er één bedrijf is dat die titel mag dragen is het Auto Ventura wel. Het is gevestigd in een spraakmakend pand dat in Italië wellicht Scuderia Ventura zou heten.
Logisch dat de organisatie van de Borderrun dat bedrijf heeft uitgekozen om te finishen.

Al van verre hoorde het toegestroomde publiek de dikke motoren aankomen. De Lamborghini’s en de Audi’s met hun V10 motoren, de Ferrari’s met hun V8-en en V12- krachtbronnen, de diverse AMG GT’s en schitterend getunede Porsches, Mustangs, Alfa Romeo’s, Jaguars en Aston Martins.
Opmerkelijk waren de Nissans GT-R met het compromisloze raceonderstel, de fantastische CW-waarde dankzij de enorme vleugel, de vierwielaandrijving en natuurlijk de 3,8 liter V6 turbo met meer dan 700 pk. De enorme vuurspuwende uitlaten met een naverbrander zorgde voor oorverdovende klappen…
Een van de bezitters vertelde me dat hij de acceleratie van 0-100 km/h verschillende keren op de Zeeuwse polderweggetjes had uitgeprobeerd: slechts 2 seconden..!
Tijdens de gezellige bijeenkomst in de grote showroom zorgde illusionist Karim voor ongelooflijke goocheltrucs.

Heeft u deze happening gemist?
Op zaterdag 14 mei start Goes Autostad op de Autoboulevard in de Poel en de supercars geven dan ook weer acte de présence!


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

1 december 2022

AutoZeelandtest van de Toyota Corolla Cross Launch Edition

Het is niet zo dat Toyota een tekort had in het SUV-segment. De AygoX en de Yaris Cross gingen de nieuwe Corolla Cross voor. De Corolla Cross komt precies tussen de polariserende C-HR en de stoere RAV4 in, waarbij hij meer uiterlijke overeenkomsten heeft met de laatste.

22 november 2022

Goedbloed Auto’s Carver dealer en servicecenter

Per 1 februari 2021 zijn wij officieel Carver dealer en servicecenter voor de regio Zierikzee in Zeeland! Dit volledig elektrische stadsvoertuig is een prachtige uitbreiding in ons aanbod en mogelijkheden die wij kunnen bieden en wij zijn hier dan ook uiterst trots op. Carver dealer betekend dat wij de voertuigen nieuw mogen verkopen en alle juiste informatie in huis hebben om u te helpen bij uw keuze, als officieel servicecenter kunnen wij de voertuigen op de juiste wijze onderhouden en garantie werkzaamheden uitvoeren.

10 november 2022

AutoZeelandtest van de BMW X1 xDrive 23i

Alles is nieuw aan de nieuwe X1: het koetswerk, de motoren en de fabriek waar hij geproduceerd wordt. De derde generatie moet alles beter kunnen: hij biedt meer plaats, bezit omvangrijke assistentsystemen en een groot aandrijvingspalet.

3 november 2022

AutoZeelandtest van de Škoda Enyaq Coupé RS iV

Škoda heeft zich binnen de Volkswagenfamilie ontwikkeld als een serieus paradepaard. Vorig jaar testte ik de Enyaq SUV en vestigde daarmee mijn gemiddeld zuinigheidsrecord, nl. 15 kWh! Nu is het de beurt aan de Eniaq Coupé, uitgerust met een dubbel hart.

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100