Deel 2 AutoZeeland was op het 100ste Salon 2023 in Brussel


Bekijk de beelden

Tekst: Rob Strating
Foto’s: Gianni Agosti

Hoewel niet alle merken aanwezig waren, is het Salon in Brussel nog steeds de dichtstbijzijnde autotentoonstelling. Wij bezochten de beurs op de persdag, op de andere dagen worden er veel auto’s verkocht, inmiddels een unicum!
Gianni en ik zijn weer helemaal op de hoogte!

     1. Tesla Model Y

Dit model beschikt sinds kort over achterwielaandrijving. Dat maakt dat deze middelgrote SUV toegankelijker is geworden voor een groot publiek, want met een basisprijs van € 46.990,- is het de meest betaalbare variant. Hij wordt standaard geleverd met de bekende Autopilot. Hij wordt tegenwoordig in de splinternieuwe fabriek in Berlijn gebouwd en beschikt over twee nieuwe kleuren: Midnight Cherry Red en Quicksilver.

  1. Lotus Eletre

Een Lotus die hiervoor nooit bestond! Geen filigranen sportwagen, maar een volledig elektrische SUV. Met zijn lengte van 5,10 en een breedte van 2,23 meter biedt hij enorm veel binnenruimte. Het Britse merk is eigendom van het Chinese Geely (ook Volvo). Voor de sportieve prestatie zijn twee elektromotoren verantwoordelijk met een systeemvermogen van meer dan 600 pk. 0-100 km in 2,9 seconden en een actieradius van 600 km. Dankzij 800 Volt en een laadcapaciteit van 350 kW laadt hij in 20 min voor 400 km!

  1. Aston Martin DBX 707

Aston Martin toonde zijn topversie op SUV-gebied in Brussel. 707 pk en 900 Nm koppel zorgen voor een topsnelheid van 310 km/hen een acceleratie van 3,3 seconden naar de honderd! De basis van deze Britse pk-orgie wordt gevormd door een 4,0 liter V8 van Mercedes-AMG. Daarmee is de 2,2 ton wegende Aston sneller dan de Lamborghini Urus.
Hij heeft een negen-traps automaat, vierwielaandrijving met een elektronisch geregelde lamellenkoppeling. Het onderstel werd voorzien van driekamer-luchtvering.

  1. Mercedes-Benz S 680 Maybach V12

Het meest luxueuze uithangbord van ‘das Haus!’ Hij was bestemd voor een koper uit Luxemburg in een wat vreemde kleurcombinatie.
Hij is 5,47 meter lang en bijna 2 meter breed. Zijn wielbasis van 3,40 meter garandeert een enorme beenruimte achterin. De 2340 kg zware kolos wordt aangedreven voor een 6 liter V12 met 612 pk/900 Nm koppel.
Ik heb stiekem even achterin gezeten: dit soort fauteuils vindt je alleen maar in een Maybach, niet in de meest luxe woonkamers.

  1. Range Rover

Range Rover was de allereerste chique SUV offroader ter wereld in 1970.De nieuwe oplage kan zich meten met de Bentley Bentayga en de Aston Martin DBX, speciaal wat het topmodel SV aangaat. Hij komt er in twee lengtes: 5,05 en 5,25 meter. Een adaptief onderstel, luchtvering en vierwielbesturing zijn thema’s. De nieuwe 4x4-techniek is in-en uitschakelbaar. Twee plug-in-Hybrids, een 4,4 liter V8 van BMW en mildhybrid zescilinders in lijn (benzine en diesel)

  1. Ford Ranger

Ford heeft de populairste pick-up van Europa compleet vernieuwd. Hij is wat vierkanter geworden en lijkt nu iets meer op zijn US-variant, de F-150. In de dubbele cabine-uitvoering meet hij 5,37 meter en vormt tevens de basis voor de Volkswagen Amarok. Ford en Volkswagen werken goed samen. Het topmodel is de Raptor, een extreme terreinganger met een 292 pk sterke 3.0 liter V6. Er zijn ook nieuwe oersterke diesels ontworpen die gekoppeld zijn aan handmatige bakken of aan een tientraps automaat.

  1. MG4 Electric

De MG4 wil elektrisch rijden toegankelijker maken voor een breder publiek, zowel voor bedrijven als particulieren. De hatchback staat met een scherpe prijs van € 30.785,- in de boeken. De MG4 Electric heeft een geringe hoogte door het extra dunne batterijpakket. Hij heeft twee accuvarianten:51 en 64 kWh met actieradiussen van 350 tot 450 kilometer. Hij is er ook in een breakversie, de MG5. De botsproeven hebben zo ook doorstaan: 5 sterren!

  1. DS3

DS is een Frans premiummerk dat zich inmiddels geweldig goed heeft geprofileerd. Het nieuwe gezicht met de vergrote grille sluit beter aan bij de andere modellen. De herkenbare vin bij de B-stijl is gelukkig gebleven.
In het interieur valt het grote 10,3” infotainmentscherm op. De stilistische finesses zijn uniek in deze klasse en ongelooflijk aantrekkelijk en smaakvol.
De 100% elektrische E-Tense heeft nu een nieuw vermogen van 156 pk en een actieradius van 400 kilometer.

  1. Abarth 500e

De liefhebbers van sportieve sensaties mogen gerust zijn: de styling is nog altijd even sportief en qua prestaties hoeft de 500e niet onder te doen voor zijn benzinebroers, want hij accelereert in 7 seconden naar de honderd. Om ook een gelijkwaardige akoestische ervaring te creëren, bedacht Abarth een geluidsgenerator die de klank van een benzinemotor nabootst!
Hij kan al besteld worden en verschijnt vervolgens over enkele maanden op onze wegen. Auto Vermeulen Goes

  1. BMW 3.0 CSL

BMW trakteerde de salonbezoekers op een leuk cadeau ter gelegenheid van de 50e verjaardag van BMW Motorsport, de 3.0 CSL. Een oude naam in een nieuw jasje. Vijftig jaar geleden reed de zogenaamde Batmobile op de grote circuits en boekte geweldig veel successen. Onze landgenoot Toine Hezemans won met de 3.0 CSL de Deutsche Rennsportmeisterschaft in 1973

Van deze ‘nieuwe’ CSL worden slechts 50 exemplaren gebouwd in dezelfde heftige kleuren met de M-strepen van weleer. Waarschijnlijk zijn ze allemaal al uitverkocht…


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

Alfa Romeo MILANO-11.jpg

11 april 2024

Nieuwe Alfa Romeo MILANO

De Alfa Romeo MILANO is sportief en compact, en zijn Italiaanse flair is direct herkenbaar. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO in Milaan, op het historische hoofdkantoor van de Automobile Club Milano.

De-nieuwe-Renault-Captur-voiture-a-vivre-in-het-B-segment-header-scaled.jpg

4 april 2024

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten.

AutoZeeland Jeep Avenger-1.jpg

2 april 2024

AutoZeelandtest van de Jeep Avenger Full Electric

Ook in het traditionele offroadhuis van Jeep wordt steeds vaker het woord elektrificatie gehoord. Vorig jaar werd de Avenger, de 100% elektrische Jeep met voorwielaandrijving zelfs ‘Auto van het Jaar 2023!’ De invloed van moeder Fiat is duidelijk merkbaar, want Jeep hoort sinds 2021 tot de Stellantisgroep. Hij is in Italië ontworpen, wordt in Polen gebouwd en is uitsluitend voor de Europese markt bestemd.

AutoZeeland Volkswagen ID7-1.jpg

27 maart 2024

AutoZeelandtest van de Volkswagen ID.7 Pro

Volkswagen was nooit zo succesvol als het om grote limousines ging en de start van de elektromobiliteit verliep ook wat moeizaam. Met de ID.7 gaat het roer om: een 5 meter limo onder stroom en de toekomst schijnt hem toe te lachen.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100