AutoZeeland was op het 100ste Salon 2023 in Brussel


Bekijk de beelden

Tekst: Rob Strating
Fotografie: Gianni Agosti

1090 dagen geleden waren Gianni en ik op het laatste salon in 2020, zoals onze zuiderburen hun autoshow noemen. Dat was nét voor corona ons leven ging bepalen. In Europa zijn er helaas niet zoveel autosalons meer over, want Frankfurt en Genève sloten jammer genoeg hun deuren. Op de honderdste versie, de eerste was in 1902, werd ook de Auto van het Jaar verkozen: de Jeep Avenger vóór de Volkswagen ID.Buzz, een festiviteit die altijd in Genève plaatsvond.

  1. Jeep Avenger, de Auto van het Jaar 2023! De allereerste met deze prestigieuze titel van het merk! Hij is 100% elektrisch en heeft een actieradius van 400 km, in de stad zelfs 550 km! De E-motor drijft de voorwielen aan, maar op de stand stond ook een 4x4-studie. De kleinste Jeep ooit, hij is zelfs 16 cm korter dan de Renegate. Gianni fotografeerde het feestje bij Jeep!

  2. Hyundai Ioniq 6, the electrified streamliner. De ontwerpers focusten op de stroomlijn en daarmee is hij een van de zuinigste elektrische auto’s op de markt met een actieradius van 614 km! Hij beschikt ook over vehicle-to-load, een systeem waarbij je met de Ioniq 6 elektrische apparaten kan opladen, zoals de E-bike, een koffiezetapparaat of een elektrische pomp.
  1. Honda Civic Type R krijgt zijn sterkste motor ooit, een 2.0 liter turbo-viercilinder met 330 pk/500 Nm! Hij is lager en breder dan de gewone Civic en de nieuwe grote achterspoiler draagt bij aan de aerodynamische prestaties en het gespierde uiterlijk. Hij spurt in 5 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van 272 km/h en dat voor een voorwielaangedreven sportwagen.
  1. Ford Bronco. Ford brengt een typisch Amerikaanse legende voor het eerst naar Europa, de Bronco. Hij baseert op de oorspronkelijke uitvoering uit 1966. Hij is voorbereid op moeilijk terrein met onder meer verwijderbare koetswerkpanelen, bevestigingspunten voor accessoires en eenvoudig te reinigen materialen. Zijn bijnaam: ‘Goes Over Any Type of Terrain.’ (GOAT)
  1. Maserati Grecale Folgore. De volledig elektrische variant van de Grecale SUV met 300-530 pk die vorig jaar werd geïntroduceerd. Rond 2025 hebben alle types een elektrische variant. De compacte SUV Grecale Folgore is 4,86 m lang en heeft een vermogen van meer dan 500 pk en een koppel van 800 Nm!
  1. Mazda MX-30 R-EV vierde zijn wereldpremière op het salon in Brussel. De volledig elektrische MX-30 heeft er nu een broertje bij met een range extender in de vorm van een Wankelmotor. De compacte rotatiemotor zorgt ervoor dat de accu’s onder het rijden worden opgeladen. Je blijft elektrisch rijden, maar de actieradius wordt giga vergroot!
  1. MINI Concept Aceman. De voorloper van de compleet nieuwe modelfamilie van MINI. Met hem krijgen we een kijkje in de nieuwe designtaal van het merk. Dit protptype is een voorbode van een nieuwe crossover tussen de Cooper en de Countryman. Met zijn lengte van 4,05 m heeft hij ideale maten voor in de stad, 100% elektrisch. Er wordt duurzaam textiel gebruikt in het interieur.
  1. Opel Astra Electric. Alweer een wereldprimeur in Brussel! Hij heet GSe met een knipoog naar de snelle benzineversies uit de jaren ’70. Ook zagen we de combi, de Sports Tourer voor het eerst in levende lijve. De 156 pk sterke elektromotor zorgt voor een actieradius van 416 kilometer. Deze Sports Tourer met een bagageruimte van 516 tot 1553 liter is daarmee de eerste elektrische combi op de automarkt!
  1. Polestar 3. Het elektrische premiummerk onthulde zijn eerste SUV. Volgestopt met veilige assistentsysytemen. Twee camera’s houden de chauffeur in de gaten als er iets misgaat., er zijn 25 luidsprekers gemonteerd, een infotainment met Google Maps en een systeem dat elke minuut de binnenlucht compleet zuivert. Actieradius tot 610 kilometer.
  1. De Peugeot 408 is een vijfdeurs SUV-coupé die een origineel alternatief biedt voor de klassieke SUV. De 4,69 meter lange 408 is sportief getekend en komt tussen de 308 en de 508 in. Dankzij de grote wielbasis van 2,79 m is er plenty ruimte achterin. De driecilinder benzinemotor wordt geflankeerd door twee Plug-in-Hybrids + 8-traps automaat. Later komt er ook een 100% E-model.

Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

Alfa Romeo MILANO-11.jpg

11 april 2024

Nieuwe Alfa Romeo MILANO

De Alfa Romeo MILANO is sportief en compact, en zijn Italiaanse flair is direct herkenbaar. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO in Milaan, op het historische hoofdkantoor van de Automobile Club Milano.

De-nieuwe-Renault-Captur-voiture-a-vivre-in-het-B-segment-header-scaled.jpg

4 april 2024

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten.

AutoZeeland Jeep Avenger-1.jpg

2 april 2024

AutoZeelandtest van de Jeep Avenger Full Electric

Ook in het traditionele offroadhuis van Jeep wordt steeds vaker het woord elektrificatie gehoord. Vorig jaar werd de Avenger, de 100% elektrische Jeep met voorwielaandrijving zelfs ‘Auto van het Jaar 2023!’ De invloed van moeder Fiat is duidelijk merkbaar, want Jeep hoort sinds 2021 tot de Stellantisgroep. Hij is in Italië ontworpen, wordt in Polen gebouwd en is uitsluitend voor de Europese markt bestemd.

AutoZeeland Volkswagen ID7-1.jpg

27 maart 2024

AutoZeelandtest van de Volkswagen ID.7 Pro

Volkswagen was nooit zo succesvol als het om grote limousines ging en de start van de elektromobiliteit verliep ook wat moeizaam. Met de ID.7 gaat het roer om: een 5 meter limo onder stroom en de toekomst schijnt hem toe te lachen.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100