Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé


Bekijk de beelden

Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé

Tekst en foto’s: Rob Strating

“Bohemian Style in Mamba Green”

Zondag 20 maart: we zijn in twee sessies uitgenodigd door Auto Poppe om heel even een proefje te mogen nemen van de nieuwe Škoda Enyaq Coupé RSiV en dat allemaal in een industriële setting, nl. de oude lasloods van de Scheldewerf in Vlissingen.

Al van verre zagen we de bijzondere gesloten racetransporter staan met duidelijk afgebeeld de nieuwe Enyaq Coupé, inderdaad in Mambagroen.
In de historische loods stonden zowat alle Škoda’s te pronken met als stralend middelpunt de nieuwe volledig elektrische Coupé.

Perfecte locatie
Wat u misschien niet weet is dat het automerk Škoda begin van de jaren ’20 is ontstaan. Emil von Skoda was in WO1 een grote fabrikant: hij produceerde in zijn staalfabrieken alles wat je maar kan bedenken, van locomotieven tot en met de zwaarste kanonnen. Na de wereldbrand mocht hij die niet meer produceren en van het verdiende geld kocht hij de Tsjechische autofabrikant Laurin & Klement op en zijn automerk was geboren. De lasloods is in mijn ogen een perfecte locatie gezien de historie…

SUV Coupé, een elektrische krachtpatser
Zin in elektrisch? Zin in een spannende kleur? Zin in een SUV Coupé?
Dan weet ik er een te vinden: de Škoda Enyaq Coupé!  Die groene Mamba-kleur maakt het allemaal nóg spannender!
De sterkste Enyaq Coupé heet verder RS iV en heeft twee elektromotoren en een systeemvermogen van 300 pk/460 Nm. Daarmee worden alle vier de wielen aangedreven. Met een actieradius van maximaal 505 kilometer ziet de elektrische wereld bij Škoda er heel goed uit.
Ik testte afgelopen zomer de Enyaq SUV en ik presteerde het om gemiddeld 15 kWh te halen en daarmee ook de actieradius van 500 kilometer!
Als je even niet op de zuinigheid let en werkelijk gas geeft, heeft hij slechts 6,5 seconden nodig om naar de honderd te spurten!

Design selection in RS Lounge
Die RS Lounge is geïnspireerd door een actieve levensstijl en combineert exclusieve materialen met zachte kleuraccenten en sportieve elementen. De bekleding is een combinatie van leder en microvezel met limoenkleurige stiksels. Een kenmerkend en stijlvol element zijn de limoenkleurige biezen van de voorstoelen. Het dashboard wordt gecompleteerd door een microvezel interieurpaneel met limoenkleurige stiksels. Voorts vallen de karakteristieke kenmerken van carbonlook op.
De voorstoelen hebben een sportief design en hoewel ik nog niet gereden heb, weet ik nu al dat ze optimale steun bieden.

Infotainment met navigatie
Het 13” multimedia biedt je maximaal comfort bij het bedienen van het infotainmentsysteem bij autofuncties en het gebruik van onlinediensten.
Het staat prominent op de middenconsole.

De Enyaq Coupé is vanaf nu te bestellen en zoals het er nu uitziet, zullen de eesrte demo’s begin mei bij Auto Poppe zijn.
Info kunt u uiteraard verkrijgen bij het verkoopteam aan de Amundsenweg.


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

AutoZeeland Skoda Scala-1.jpg

23 april 2024

AutoZeelandtest van de Skoda Scala 1.0 TSI 115 pk Business Edition

De Skoda Scala heeft onlangs een forse facelift ondergaan en is daarmee nóg aantrekkelijker geworden. Hij baseert op het MQB-A0 platform van de Volkswagengroep. Skoda staat erom bekend de auto’s groter te bouwen dan die van het eigen Volkswagenmerk. Ten opzichte van de Golf is de Scala langer en breder en heeft een forse wielbasis en een grotere kofferruimte. Last but not least: hij is ook nog eens goedkoper dan zijn broer uit Wolfsburg… Allemaal uitgangspunten voor een groot succes!

Alfa Romeo MILANO-11.jpg

11 april 2024

Nieuwe Alfa Romeo MILANO

De Alfa Romeo MILANO is sportief en compact, en zijn Italiaanse flair is direct herkenbaar. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO in Milaan, op het historische hoofdkantoor van de Automobile Club Milano.

De-nieuwe-Renault-Captur-voiture-a-vivre-in-het-B-segment-header-scaled.jpg

4 april 2024

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten.

AutoZeeland Jeep Avenger-1.jpg

2 april 2024

AutoZeelandtest van de Jeep Avenger Full Electric

Ook in het traditionele offroadhuis van Jeep wordt steeds vaker het woord elektrificatie gehoord. Vorig jaar werd de Avenger, de 100% elektrische Jeep met voorwielaandrijving zelfs ‘Auto van het Jaar 2023!’ De invloed van moeder Fiat is duidelijk merkbaar, want Jeep hoort sinds 2021 tot de Stellantisgroep. Hij is in Italië ontworpen, wordt in Polen gebouwd en is uitsluitend voor de Europese markt bestemd.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100