Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé


Bekijk de beelden

Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé

Tekst en foto’s: Rob Strating

“Bohemian Style in Mamba Green”

Zondag 20 maart: we zijn in twee sessies uitgenodigd door Auto Poppe om heel even een proefje te mogen nemen van de nieuwe Škoda Enyaq Coupé RSiV en dat allemaal in een industriële setting, nl. de oude lasloods van de Scheldewerf in Vlissingen.

Al van verre zagen we de bijzondere gesloten racetransporter staan met duidelijk afgebeeld de nieuwe Enyaq Coupé, inderdaad in Mambagroen.
In de historische loods stonden zowat alle Škoda’s te pronken met als stralend middelpunt de nieuwe volledig elektrische Coupé.

Perfecte locatie
Wat u misschien niet weet is dat het automerk Škoda begin van de jaren ’20 is ontstaan. Emil von Skoda was in WO1 een grote fabrikant: hij produceerde in zijn staalfabrieken alles wat je maar kan bedenken, van locomotieven tot en met de zwaarste kanonnen. Na de wereldbrand mocht hij die niet meer produceren en van het verdiende geld kocht hij de Tsjechische autofabrikant Laurin & Klement op en zijn automerk was geboren. De lasloods is in mijn ogen een perfecte locatie gezien de historie…

SUV Coupé, een elektrische krachtpatser
Zin in elektrisch? Zin in een spannende kleur? Zin in een SUV Coupé?
Dan weet ik er een te vinden: de Škoda Enyaq Coupé!  Die groene Mamba-kleur maakt het allemaal nóg spannender!
De sterkste Enyaq Coupé heet verder RS iV en heeft twee elektromotoren en een systeemvermogen van 300 pk/460 Nm. Daarmee worden alle vier de wielen aangedreven. Met een actieradius van maximaal 505 kilometer ziet de elektrische wereld bij Škoda er heel goed uit.
Ik testte afgelopen zomer de Enyaq SUV en ik presteerde het om gemiddeld 15 kWh te halen en daarmee ook de actieradius van 500 kilometer!
Als je even niet op de zuinigheid let en werkelijk gas geeft, heeft hij slechts 6,5 seconden nodig om naar de honderd te spurten!

Design selection in RS Lounge
Die RS Lounge is geïnspireerd door een actieve levensstijl en combineert exclusieve materialen met zachte kleuraccenten en sportieve elementen. De bekleding is een combinatie van leder en microvezel met limoenkleurige stiksels. Een kenmerkend en stijlvol element zijn de limoenkleurige biezen van de voorstoelen. Het dashboard wordt gecompleteerd door een microvezel interieurpaneel met limoenkleurige stiksels. Voorts vallen de karakteristieke kenmerken van carbonlook op.
De voorstoelen hebben een sportief design en hoewel ik nog niet gereden heb, weet ik nu al dat ze optimale steun bieden.

Infotainment met navigatie
Het 13” multimedia biedt je maximaal comfort bij het bedienen van het infotainmentsysteem bij autofuncties en het gebruik van onlinediensten.
Het staat prominent op de middenconsole.

De Enyaq Coupé is vanaf nu te bestellen en zoals het er nu uitziet, zullen de eesrte demo’s begin mei bij Auto Poppe zijn.
Info kunt u uiteraard verkrijgen bij het verkoopteam aan de Amundsenweg.


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

12 april 2022

Lamborghini, Ferrari, Maserati, Mercedes AutoVentura

Zolang er automobielen bestaan en dat is sinds 1885, hebben ze tot de verbeelding gesproken. Voor dat tijdperk hield men paardenraces, de auto heeft die discipline al heel snel overgenomen. Nog vóór 1900 werden er overal wedstrijden georganiseerd en vergaapte men zich aan de snelste versies.

28 maart 2022

Hyundai IONIQ 5 Lounge 73 kWh

In tegenstelling tot zijn directe concurrenten in de elektro-middenklasse gaat Hyundai voor de 800-Volt-Technologie en laadt daarmee in no time zijn accupakket vol. Hoe hij het er in de test afbrengt? Lees het verhaal…

268A6533.jpg

25 maart 2022

Auto Sturm Hyundai Excellent dealer

De Hyundai Excellent Dealer Award is een tastbare erkenning en blijk van waardering voor de uitstekende prestaties die een Hyundai-dealer – gemeten over een heel kalenderjaar – heeft geleverd. Auto Sturm ontvangt de onderscheiding omdat het heeft bewezen aan de strenge eisen van het hoogste kwaliteitsniveau binnen de Hyundai-organisatie te voldoen. De Hyundai Excellent Dealer Award is de hoogste onderscheiding die een Hyundai-dealer in Nederland kan behalen.

DSC02839.JPG

23 maart 2022

Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé

Zondag 20 maart: we zijn in twee sessies uitgenodigd door Auto Poppe om heel even een proefje te mogen nemen van de nieuwe Škoda Enyaq Coupé RSiV en dat allemaal in een industriële setting, nl. de oude lasloods van de Scheldewerf in Vlissingen.

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100