Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé


Bekijk de beelden

Sneak preview van de Škoda Enyaq Coupé

Tekst en foto’s: Rob Strating

“Bohemian Style in Mamba Green”

Zondag 20 maart: we zijn in twee sessies uitgenodigd door Auto Poppe om heel even een proefje te mogen nemen van de nieuwe Škoda Enyaq Coupé RSiV en dat allemaal in een industriële setting, nl. de oude lasloods van de Scheldewerf in Vlissingen.

Al van verre zagen we de bijzondere gesloten racetransporter staan met duidelijk afgebeeld de nieuwe Enyaq Coupé, inderdaad in Mambagroen.
In de historische loods stonden zowat alle Škoda’s te pronken met als stralend middelpunt de nieuwe volledig elektrische Coupé.

Perfecte locatie
Wat u misschien niet weet is dat het automerk Škoda begin van de jaren ’20 is ontstaan. Emil von Skoda was in WO1 een grote fabrikant: hij produceerde in zijn staalfabrieken alles wat je maar kan bedenken, van locomotieven tot en met de zwaarste kanonnen. Na de wereldbrand mocht hij die niet meer produceren en van het verdiende geld kocht hij de Tsjechische autofabrikant Laurin & Klement op en zijn automerk was geboren. De lasloods is in mijn ogen een perfecte locatie gezien de historie…

SUV Coupé, een elektrische krachtpatser
Zin in elektrisch? Zin in een spannende kleur? Zin in een SUV Coupé?
Dan weet ik er een te vinden: de Škoda Enyaq Coupé!  Die groene Mamba-kleur maakt het allemaal nóg spannender!
De sterkste Enyaq Coupé heet verder RS iV en heeft twee elektromotoren en een systeemvermogen van 300 pk/460 Nm. Daarmee worden alle vier de wielen aangedreven. Met een actieradius van maximaal 505 kilometer ziet de elektrische wereld bij Škoda er heel goed uit.
Ik testte afgelopen zomer de Enyaq SUV en ik presteerde het om gemiddeld 15 kWh te halen en daarmee ook de actieradius van 500 kilometer!
Als je even niet op de zuinigheid let en werkelijk gas geeft, heeft hij slechts 6,5 seconden nodig om naar de honderd te spurten!

Design selection in RS Lounge
Die RS Lounge is geïnspireerd door een actieve levensstijl en combineert exclusieve materialen met zachte kleuraccenten en sportieve elementen. De bekleding is een combinatie van leder en microvezel met limoenkleurige stiksels. Een kenmerkend en stijlvol element zijn de limoenkleurige biezen van de voorstoelen. Het dashboard wordt gecompleteerd door een microvezel interieurpaneel met limoenkleurige stiksels. Voorts vallen de karakteristieke kenmerken van carbonlook op.
De voorstoelen hebben een sportief design en hoewel ik nog niet gereden heb, weet ik nu al dat ze optimale steun bieden.

Infotainment met navigatie
Het 13” multimedia biedt je maximaal comfort bij het bedienen van het infotainmentsysteem bij autofuncties en het gebruik van onlinediensten.
Het staat prominent op de middenconsole.

De Enyaq Coupé is vanaf nu te bestellen en zoals het er nu uitziet, zullen de eesrte demo’s begin mei bij Auto Poppe zijn.
Info kunt u uiteraard verkrijgen bij het verkoopteam aan de Amundsenweg.


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

AutoZeeland - MCP -18.jpg

30 mei 2023

Luchtgekoelde Volkswagen blijft toch iets speciaals

Wie ben je en wat doe je? Ik ben Martijn Bilderbeek en ik werk met lucht gekoelde Volkswagens. Dit zijn de Volkswagens van 1951 tot 1983.

AutoZeeland - vliegendt hert-2.jpg

17 mei 2023

‘t Viegendt Hert en de nieuwe Mercedes-Benz Citan

Eigenaar van de wijnkoperij, slijterij en wijnbar Ben van Belzen rijdt al jaren Mercedes en doet al zo lang zaken met sales manager Marnix van Gilst van Louwman Mercedes-Benz.

10 mei 2023

AutoZeelandtest van de Mitsubishi ASX PHEV

Nog geen twee jaar geleden besloot Mitsubishi Europa de rug toe te keren. Gelukkig is dat besluit compleet teruggedraaid. De samenwerking met Mercedes-Benz, Renault en Nissan heeft geleid tot deze vernieuwde ASX.

DSC_6792.jpg

8 mei 2023

Trim-Line

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april jl. vierde Trim-Line haar 35-jarige bestaan en werd de nieuwe werkplaats officieel geopend.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100