Nieuwe Mercedes-Benz Sprinter voor Meubelstoffeerderij Brouwer


Bekijk de beelden

Tekst + foto’s: Rob Strating

“Kwaliteit ontmoet kwaliteit”

De Mercedes Sprinter van 2008 was op vele punten aan vervanging toe en Stoffeerderij Brouwer besloot om de nieuwe bedrijfswagen weer bij Louwman Mercedes-Benz te bestellen. Een verslag van de aflevering.

Op  donderdag 16 november kwam verkoopadviseur lichte bedrijfswagens van Louwman Mercedes-Benz Goes, Josmar van Belzen, de lang verwachte Sprinter afleveren. Hij was in gezelschap van Walter Midavaine, accountmanager van Allro-Plast Carrosserieën.
Een zeldzame zonnige morgen in deze tijd van het jaar begeleidde de aflevering van een bijzonder mooie bedrijfswagen.

Mercedes-Benz 519 CDI L3
Met Josmar van Belzen  heeft Louwman Mercedes-Benz Goes een buitengewoon enthousiaste verkoper in huis. Hij vertelt graag over deze Sprinter: “Deze mooie uitvoering met full led-verlichting is voorzien van een 190 pk sterke dieselmotor die gekenmerkt wordt door minder geluid en vibraties. Hij is daardoor aangenaam stil en men heeft door allerlei technische hoogstandjes het voor elkaar gekregen het verbruik spectaculair te verminderen evenals de uitlaatgasemissies.
De ultramoderne dieselmotor is gekoppeld aan een 9-traps automaat, waardoor hij nauwelijks toeren maakt. Deze achterwielaangedreven versie beschikt ook nog over z.g. dubbel lucht banden, waardoor het draagvermogen beter wordt verdeeld en de tractie optimaal is.
Een ongelooflijk veilig hulpmiddel is de zijwindassistent. Dat betekent dat de grote laadbak weliswaar veel wind vangt, maar de Sprinter raakt daardoor niet uit de koers, hij blijft keurig rechtdoor sturen!
Tot slot is het MBUX- touchscreen voorzien van alle infotainment en dankzij de gemonteerde camera is het achteruitrijden een fluitje-van-een-cent.”

Vele partners
Allereerst de kleur: een zilvergrijze metallic gespoten bedrijfswagen is meer uitzondering dan regel. Spuiterij De Muynck uit Borssele was daarvoor verantwoordelijk, zelfs de wielen werden in dezelfde kleur mee gespoten.
Dan natuurlijk de opvallende letters, verzorgd door Verbart Reclame uit Goes. De chique uitstraling past naadloos met het vakwerk dat Stoffeerderij Brouwer levert.
De Smartbox opbouw heeft APC BV geleverd, wat staat voor Allro-Plast Carrosserieën.
Walter Midavaine: “Smartbox is de lichtste gesloten laadbak van Europa. Superlicht dus, een ultiem laadvermogen en voorzien van duurzame en sterke materialen.
We hebben de Sprinter bovendien voorzien van een spoilerset die zowel aan de zijkant als boven de cabine de aerodynamica spectaculair verbetert, zodat de Sprinter nóg zuiniger is.
Ten opzichte van de vorige Sprinter hebben we nu een Dhollandia laadklep gemonteerd. We zijn daartoe gecertificeerd. Na een jaar wordt hij door ons gekeurd, waarna hij weer twee jaar garantie krijgt, laat je hem niet keuren geldt één jaar garantie.””
Herman Brouwer legt uit waarom het bedrijf voor deze handige laadklep heeft besloten: “We moeten in toenemende mate zware objecten vervoeren, zoals elektrische ziekenhuisbedden. Dat gaat niet meer zonder zo’n elektrische laadklep.
Ik ben tot slot heel erg blij met de chauffeursstoel in deze Sprinter, want na een zware klus scheelt het enorm dat je uitgerust op je volgende bestemming aankomt!”


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

AutoZeeland Jeep® Avenger 4xe-7.jpg

29 februari 2024

De nieuwe Jeep® Avenger 4xe

Jeep® presenteert de nieuwe Jeep Avenger 4xe met vierwielaandrijving. Deze uitvoering verlegt de grenzen op het gebied van prestaties en elektrificatie. De kern van de nieuwe Avenger 4xe wordt gevormd door de innovatieve 4xe-hybride aandrijftechnologie die niet alleen een lagere CO2-uitstoot biedt, maar ook opwindende prestaties op alle soorten terrein.

01-Renault_Scenic_E-Tech_electric-verkozen-tot-Car-of-the-Year_2024.jpg

28 februari 2024

Renault Scenic E-Tech electric verkozen tot Car of the Year 2024!

Een deskundige jury van 59 Europese autojournalisten heeft de Renault Scenic E-Tech electric uitgeroepen tot Car of the Year 2024. De winnaar van de prestigieuze autoverkiezing werd bekendgemaakt op de Autoshow van Genève. De Renault Scenic E-Tech electric ontving de meeste punten, waarmee het model zes geduchte finalisten achter zich liet en als zevende model in de geschiedenis van Renault tot winnaar werd gekroond.

01-De-nieuwe-Renault-5-E-Tech-electric-het-elektrische-en-Renaulutionaire-popicoon.jpg

27 februari 2024

De nieuwe Renault 5 E-Tech electric

UTO VAN DE NIEUWE GENERATIE, RESULTAAT VAN RENAULUTION De Renault 5 E-Tech electric is anders dan alle andere auto’s. Hij staat voor Renaulution, het strategisch plan van Renault Group, maar ook voor de industriële vernieuwing en de energietransitie bij Renault.

AutoZeeland Cappendijk Volvo EX30-1.jpg

26 februari 2024

AutoZeelandtest van de Volvo EX30 Single Motor Extended Range Ultra

Lang verwacht, maar daar is ie dan, de EX30. Hij deelt heel veel techniek met zijn twee halfzussen van het Chinese Geelyconcern, de Zeekr 001 en de Smart#1. Hij wordt nu nog in China geproduceerd, maar in de Volvofabriek in Gent, net over de Zeeuws-Vlaamse grens zijn ze zich al aan het warmlopen.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100