Nieuwe Mercedes-Benz Sprinter voor Meubelstoffeerderij Brouwer


Bekijk de beelden

Tekst + foto’s: Rob Strating

“Kwaliteit ontmoet kwaliteit”

De Mercedes Sprinter van 2008 was op vele punten aan vervanging toe en Stoffeerderij Brouwer besloot om de nieuwe bedrijfswagen weer bij Louwman Mercedes-Benz te bestellen. Een verslag van de aflevering.

Op  donderdag 16 november kwam verkoopadviseur lichte bedrijfswagens van Louwman Mercedes-Benz Goes, Josmar van Belzen, de lang verwachte Sprinter afleveren. Hij was in gezelschap van Walter Midavaine, accountmanager van Allro-Plast Carrosserieën.
Een zeldzame zonnige morgen in deze tijd van het jaar begeleidde de aflevering van een bijzonder mooie bedrijfswagen.

Mercedes-Benz 519 CDI L3
Met Josmar van Belzen  heeft Louwman Mercedes-Benz Goes een buitengewoon enthousiaste verkoper in huis. Hij vertelt graag over deze Sprinter: “Deze mooie uitvoering met full led-verlichting is voorzien van een 190 pk sterke dieselmotor die gekenmerkt wordt door minder geluid en vibraties. Hij is daardoor aangenaam stil en men heeft door allerlei technische hoogstandjes het voor elkaar gekregen het verbruik spectaculair te verminderen evenals de uitlaatgasemissies.
De ultramoderne dieselmotor is gekoppeld aan een 9-traps automaat, waardoor hij nauwelijks toeren maakt. Deze achterwielaangedreven versie beschikt ook nog over z.g. dubbel lucht banden, waardoor het draagvermogen beter wordt verdeeld en de tractie optimaal is.
Een ongelooflijk veilig hulpmiddel is de zijwindassistent. Dat betekent dat de grote laadbak weliswaar veel wind vangt, maar de Sprinter raakt daardoor niet uit de koers, hij blijft keurig rechtdoor sturen!
Tot slot is het MBUX- touchscreen voorzien van alle infotainment en dankzij de gemonteerde camera is het achteruitrijden een fluitje-van-een-cent.”

Vele partners
Allereerst de kleur: een zilvergrijze metallic gespoten bedrijfswagen is meer uitzondering dan regel. Spuiterij De Muynck uit Borssele was daarvoor verantwoordelijk, zelfs de wielen werden in dezelfde kleur mee gespoten.
Dan natuurlijk de opvallende letters, verzorgd door Verbart Reclame uit Goes. De chique uitstraling past naadloos met het vakwerk dat Stoffeerderij Brouwer levert.
De Smartbox opbouw heeft APC BV geleverd, wat staat voor Allro-Plast Carrosserieën.
Walter Midavaine: “Smartbox is de lichtste gesloten laadbak van Europa. Superlicht dus, een ultiem laadvermogen en voorzien van duurzame en sterke materialen.
We hebben de Sprinter bovendien voorzien van een spoilerset die zowel aan de zijkant als boven de cabine de aerodynamica spectaculair verbetert, zodat de Sprinter nóg zuiniger is.
Ten opzichte van de vorige Sprinter hebben we nu een Dhollandia laadklep gemonteerd. We zijn daartoe gecertificeerd. Na een jaar wordt hij door ons gekeurd, waarna hij weer twee jaar garantie krijgt, laat je hem niet keuren geldt één jaar garantie.””
Herman Brouwer legt uit waarom het bedrijf voor deze handige laadklep heeft besloten: “We moeten in toenemende mate zware objecten vervoeren, zoals elektrische ziekenhuisbedden. Dat gaat niet meer zonder zo’n elektrische laadklep.
Ik ben tot slot heel erg blij met de chauffeursstoel in deze Sprinter, want na een zware klus scheelt het enorm dat je uitgerust op je volgende bestemming aankomt!”


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

Mitsubishi ASX Auto Moret - AutoZeeland-27.jpg

12 juli 2024

De nieuwe generatie ASX

Mitsubishi Motors versterkt zijn aanwezigheid in het Europese B-SUV-segment met de nieuwe ASX. De compacte SUV is ontworpen voor automobilisten die waarde hechten aan geavanceerde technologie, toonaangevende connectiviteit, optimaal gebruiksgemak en een modern design.

Peugeot E 2008 @autozeeland-1.jpg

1 juli 2024

AutoZeelandtest van de Peugeot e-2008 EV GT First Edition

De e-2008 is pas nog ge-update en dat heeft hem goed gedaan, want het gaat niet alleen om het opgefriste uiterlijk, onderhuids is er ook het een en ander veranderd.

AutoZeeland Skoda Superb Combi-3.jpg

25 juni 2024

AutoZeelandtest van de Skoda Superb Combi 1.5 TSI

In 23 jaar en nu met de vierde generatie Superb bewijst Skoda dat een klassieke combi vele voordelen heeft ten opzichte van een SUV. Ik testte de 1,5 TSI en kwam tot verrassende conclusies.

Swiss classic-1.jpg

20 juni 2024

10 jaar Swiss Classic World in Luzern (CH) 31 mei-2 juni 2024

Voor de 10e keer werd in het centrum van Zwitserland de Swiss Classics World gehouden, een spraakmakende oldtimerbeurs met een hoog kwaliteitsgehalte. Bernd Link en zijn team hebben hun best weer gedaan om een veelzijdig en een uniek programma samen te stellen dat veel verder ging dan men tot nu toe had gezien.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100