Sneak Preview van de nieuwe Skoda Superb Combi bij Auto Poppe in Goes


Bekijk de beelden

Tekst: Rob Strating
Foto’s: Gianni Agosti

“De inhaalrace van een prachtig vlaggenschip”

Sinds 23 jaar staat het Tsjechische topmodel garant voor veel ruimte en ongelooflijk goede prijs/kwaliteits-verhouding. Hij biedt bovendien nog meer diversiteit dan zijn voorganger.
Op donderdag 21 maart mochten genodigden even genieten van de schitterende combi tijdens de sneak preview aan de Amundsenweg.

Historie
Skoda bracht in 1934 de allereerste Superb 640 uit, het topmodel met een zescilinder motor.
In 2001 dook de vooroorlogse naam weer op, want Skoda presenteerde op de IAA in dat jaar de grote Superb. Groot was hij, want hij baseerde op het platform van de Chinese Passat en daarmee had hij een 10 cm grotere wielbasis dan de Europese Passat. Volkswagen zorgde er echter toentertijd voor dat hij niet een te grote concurrent voor de Passat werd door hem de materialen in het interieur wat minder hoogwaardig mee te geven.
Dat verschil is er al lang niet meer, want zowel de nieuwe Passat als de Superb worden in de dezelfde fabriek in Bratislava geproduceerd.
Je zou kunnen zeggen dat de Superb op dat punt een geweldige inhaalrace heeft gemaakt.

Kanjer
Met zijn lengte van 4,90 meter is hij flink gegroeid en praktisch even lang als de Passat Variant.
De Passat wordt uitsluitend als combi gebouwd, de Superb wordt in (Oost)-Europa ook als limousine aangeboden.
De Superb en de Passat delen voorts verschillende carrosserie-onderdelen gezamenlijk, zoals de portieren en het greenhouse.
Natuurlijk is de Skoda onmiddellijk herkenbaar aan de nieuw gestileerde familiegrille en de bijzonder getekende motorkap. Hij kijkt je met zijn vlakke led-koplampen een beetje venijnig aan en ik ben er van overtuigd dat hij met zijn indrukwekkende front een flinke dosis ‘Überholprestige’ bezit, zoals de Duitsers dat zeggen.
De chroomrand rond de zijruitpartij geeft hem een chique touch en de grote 17 inch lichtmetalen wielen draaien naadloos in de decent uitgeklopte spatborden.
Wat een mooie gestrekte en gestroomlijnde design heeft deze Superb toch!

Hoogwaardig interieur
Het dashboard is esthetisch gevormd en biedt een mix van digitale instrumenten en gelukkig weer fysieke knoppen in de vorm van drie draairegelaars met kleine beeldschermen. Ik heb het nog niet kunnen uitproberen, maar het ziet er veelbelovend uit.
Op het dashboard troont de nieuwste infotainmentgeneratie met een logische opbouw met 10 en 13 inch-schermen en gelukkig ook een optionele head-up-display.
De bagageruimte is indrukwekkend: standaard biedt hij 690 liter aan, te vergroten tot een zaal van 1920 liter, daar kan geen SUV tegenop.
De been- en hoofdruimte achterin is majestueus, hoe kan het ook anders met een wielbasis van 2,84 meter?

First Edition
Hij wordt begin april geleverd in de First Edition-uitvoering met de 1,5 liter 150 pk TSI MHEV, dat laatste staat voor een mild-hybrid-uitvoering met cilinderuitschakeling, gecombineerd met de 7-traps DSG-automaat.
Energie die bij het afremmen wordt teruggewonnen, gaat naar de lithium-ion batterij  en is te gebruiken voor een powerboost bij het accelereren. Ook maakt deze technologie  het zogenaamde ‘zeilen’ met een uitgeschakelde motor mogelijk, allemaal om zo zuinig mogelijk te rijden.

Na de First Edtion verschijnt er ook een Plug-In-Hybrid met 204 pk systeemvermogen. Dankzij de 25,7 kWh-accu kan er minstens 100 kilometer zuiver elektrisch worden gereden.

De nieuwe Skoda Superb Combi met de 1,5 TSI MHEV First Edition is nu online samen te stellen in de configurator op skoda.nl. Met een vanafprijs van € 44.990,- is hij per direct te bestellen.
Vanaf 5 april a.s. staat hij in de showroom bij Auto Poppe aan de Amundsenweg.
Ik voorspel deze kanjer een gouden toekomst!

Auto Poppe Goes Seat Skoda dealer
Amundsenweg 35
4462 GP Goes

Bekijk onze voorraad


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

Alfa Romeo MILANO-11.jpg

11 april 2024

Nieuwe Alfa Romeo MILANO

De Alfa Romeo MILANO is sportief en compact, en zijn Italiaanse flair is direct herkenbaar. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO in Milaan, op het historische hoofdkantoor van de Automobile Club Milano.

De-nieuwe-Renault-Captur-voiture-a-vivre-in-het-B-segment-header-scaled.jpg

4 april 2024

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten.

AutoZeeland Jeep Avenger-1.jpg

2 april 2024

AutoZeelandtest van de Jeep Avenger Full Electric

Ook in het traditionele offroadhuis van Jeep wordt steeds vaker het woord elektrificatie gehoord. Vorig jaar werd de Avenger, de 100% elektrische Jeep met voorwielaandrijving zelfs ‘Auto van het Jaar 2023!’ De invloed van moeder Fiat is duidelijk merkbaar, want Jeep hoort sinds 2021 tot de Stellantisgroep. Hij is in Italië ontworpen, wordt in Polen gebouwd en is uitsluitend voor de Europese markt bestemd.

AutoZeeland Volkswagen ID7-1.jpg

27 maart 2024

AutoZeelandtest van de Volkswagen ID.7 Pro

Volkswagen was nooit zo succesvol als het om grote limousines ging en de start van de elektromobiliteit verliep ook wat moeizaam. Met de ID.7 gaat het roer om: een 5 meter limo onder stroom en de toekomst schijnt hem toe te lachen.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100