Mazda CX-5 is wederom populairste trekauto


Bekijk de beelden

 Mazda CX-5 is wederom populairste trekauto

  • Meer dan 9 procent van alle caravantrekkers in Nederland is volgens ACSI een Mazda CX-5.
  • Grootste marktaandeel voor het merk Mazda, met 22,8 procent bij nieuw aangeschafte trekauto
    modellen in 2023.
  • De Mazda CX-60 heeft de tweede plaats als meest populaire caravantrekker bij nieuw aangeschafte modellen.


Waddinxveen, 12 februari 2024
. De Mazda CX-5 is voor het zesde opeenvolgende jaar de meest populaire caravantrekker van Nederland, zo blijkt uit het grote ACSI FreeLife Magazine Trekauto-onderzoek, dat sinds 2018 elk jaar wordt gehouden. Volgens het onderzoek over het jaar 2023 is iets meer dan negen procent van alle nieuw verkochte trekauto's in Nederland een Mazda CX-5. De Mazda CX-60 Plug-in Hybrid is, na de CX-5, de populairste caravantrekker bij de nieuw aangeschafte auto's. Sinds 1965 is ACSI campingspecialist in Europa en onder bijna 4.000 respondenten heeft ACSI het onderzoek uitgevoerd.

Mazda blijft koppositie houden
Bij de nieuw aangeschafte trekauto's in 2023 zijn interessante ontwikkelingen te zien. De Mazda CX-60 die in de cijfers over 2022 al een indrukwekkend debuut liet zien met een tiende plek, is nu opgestoomd naar de tweede plaats met een marktaandeel van 10,3 procent. Tekenen dat Mazda’s koppositie in gevaar komt zijn er niet. Samen met de op de eerste plaats prijkende CX-5 heeft Mazda nu een marktaandeel van 22,8 procent bij de nieuw aangeschafte caravantrekkers.

Jong wagenpark
Uit het ACSI FreeLife Magazine Trekauto-onderzoek komt ook naar voren dat de meeste caravanbezitters een auto hebben met benzinemotor, maar het aandeel is wel licht gedaald van 68,15 procent in het onderzoek over 2022 tot 64,33 procent nu. Caravanbezitters rijden bovendien veel nieuwere auto's dan de gemiddelde autobezitter. De gemiddelde leeftijd van het Nederlandse wagenpark is 11,4 jaar, maar de helft van de caravanbezitters heeft een auto die niet ouder is dan vijf jaar. Meer dan 80 procent van de trekauto's in Nederland is volgens het onderzoek maximaal tien jaar oud. De Nederlandse trekauto's zijn ook bijna allemaal privébezit. Slechts 3,12 procent van de caravanbezitters heeft een auto van de (eigen) zaak of een leaseauto. Nog eens drie procent heeft een private leaseconstructie en de rest is particulier aangeschaft.


Stijlvolle en krachtige SUV’s
De Mazda CX-5 en CX-60 ademen Japans vakmanschap en vertegenwoordigen alles wat Mazda in de ruim afgelopen 100 jaar in zijn DNA heeft ingebouwd. De Mazda CX-5 e-Skyactiv G 194 pk heeft een toelaatbaar trekgewicht van 2.000 kg en dit geldt ook voor de 165 pk met automaat. De benzinemotoren van de Mazda CX-5 zijn bovendien standaard uitgerust met de intelligente Mazda M Hybrid-technologie. De Mazda CX-60 is een Plug-in Hybride. Door de batterij van 17,8 kWh die de elektromotor voorziet van energie, beschikt de Mazda CX-60 over een gecombineerd vermogen van 241kW (327pk). Voor de Mazda CX-60 geldt een toelaatbaar trekgewicht van 2.500 kg.  Deze krachtige SUV’s van Mazda zijn daardoor uitstekende auto’s voor het trekken van bijvoorbeeld een caravan, vouwwagen of paardentrailer; waarbij het dagelijkse woon-werk verkeer volledig elektrisch afgelegd kan worden.

 
Voor meer informatie over de Mazda CX-5 en Mazda CX-60 zie: mazda.nl


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

Alfa Romeo MILANO-11.jpg

11 april 2024

Nieuwe Alfa Romeo MILANO

De Alfa Romeo MILANO is sportief en compact, en zijn Italiaanse flair is direct herkenbaar. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO in Milaan, op het historische hoofdkantoor van de Automobile Club Milano.

De-nieuwe-Renault-Captur-voiture-a-vivre-in-het-B-segment-header-scaled.jpg

4 april 2024

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten.

AutoZeeland Jeep Avenger-1.jpg

2 april 2024

AutoZeelandtest van de Jeep Avenger Full Electric

Ook in het traditionele offroadhuis van Jeep wordt steeds vaker het woord elektrificatie gehoord. Vorig jaar werd de Avenger, de 100% elektrische Jeep met voorwielaandrijving zelfs ‘Auto van het Jaar 2023!’ De invloed van moeder Fiat is duidelijk merkbaar, want Jeep hoort sinds 2021 tot de Stellantisgroep. Hij is in Italië ontworpen, wordt in Polen gebouwd en is uitsluitend voor de Europese markt bestemd.

AutoZeeland Volkswagen ID7-1.jpg

27 maart 2024

AutoZeelandtest van de Volkswagen ID.7 Pro

Volkswagen was nooit zo succesvol als het om grote limousines ging en de start van de elektromobiliteit verliep ook wat moeizaam. Met de ID.7 gaat het roer om: een 5 meter limo onder stroom en de toekomst schijnt hem toe te lachen.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100