Groot, groter grootst: De KIA EV9


Bekijk de beelden

De nieuwe EV9 van Kia is een volledig elektrische SUV die is ontworpen en gebouwd voor moderne gezinnen in het elektrische tijdperk. Het geavanceerde, elektrische topmodel van het merk wordt verkrijgbaar als zes- of zevenzitter en combineert een gedurfde styling met innovatieve veelzijdigheid en state-of-the-art technologie.

Ook met zijn state-of-the art technologie is hij de nieuwe maatstaf in het segment van grote elektrische SUV’s. Hij heeft, afhankelijk van de uitvoering, een maximaal bereik tot 563 kilometer en door de ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie kan in slechts 15 minuten tot 249 km actieradius worden bijgeladen. De EV9 is de eerste Kia met bidirectionele laadtechnologie, waarmee hij niet alleen elektrische apparaten, maar bijvoorbeeld ook huizen van stroom kan gaan voorzien.

Vier uitvoeringen en meer keuze – EV9 Plus nieuw in de line-up

Kia heeft het showroomdebuut van de nieuwe EV9 aangegrepen om de line-up nog breder te maken. Het elektrische topmodel van het merk is nu leverbaar in vier verschillende uitvoeringen, waaronder de nieuwe EV9 Plus. Alle versies hebben een 99,8 kWh-batterij en staan bol van de innovatieve tech- en comfortfeatures. De instapversie, de Kia EV9 Air, is naast de achterwielaangedreven en 150 kW / 204 pk sterke Single Motor nu ook verkrijgbaar als 283 kW / 384 pk sterke AWD Dual Motor.

De Kia EV9 Air is standaard onder meer voorzien van elektrisch bedienbare voorstoelen, een navigatiesysteem inclusief Kia Connect en Live Services, een 3600-camera en stoelverwarming én -ventilatie voor de voorstoelen en tweede zitrij. Eveneens standaard is het 29,6-inch ‘triple panorama display’. Het arsenaal aan actieve veiligheidstechnologieën omvat veertien systemen, waaronder adaptieve cruise control, snelwegassistentie en de autonome rijstrookvolgassistentie met hands-on detectie. De Kia EV9 Air onderscheidt zich van buiten met zijn 19 inch lichtmetalen velgen, deurgrepen met auto flush functie en privacy glass. Van binnen vallen de met vegan leder afgewerkte stoelen op. 

De Kia EV9 Plus is geheel nieuw in de line-up en is boven de Air gepositioneerd. Ook deze uitvoering is te bestellen als RWD Single Motor of AWD Dual Motor. De Plus is -ten opzichte van de Air- onder meer uitgerust met een luxere variant van de vegan lederen stoelbekleding, een digitale binnenspiegel, een bestuurdersstoel met geheugen- en massagefunctie en het Meridian premium sound system met 14 speakers in totaal.

Zowel de Kia EV9 Air als de Kia EV9 Plus zijn leverbaar met twee verschillende interieur typen. Er is keuze uit een tweekleurig interieur in lichtgrijs en in donkergrijs. Daarbij zijn respectievelijk grijze en donker grijze tinten verwerkt in het dashboard en de deurpanelen. Het interieur van de EV9 is afgewerkt met ongeveer 34kg aan duurzame materialen.

De Launch Edition RWD Single Motor heeft dezelfde specificaties als de Plus Single Motor en voegt aan de al rijke standaarduitrusting een geavanceerd head-up display en metallic lak zonder meerprijs toe. 

De vierwielaangedreven en 283 kW / 384 pk sterke Launch Edition GT-Line Dual Motor biedt boven de Launch Edition onder meer de slimme parkeerassistent met afstandsbediening, de intelligente parkeerassistentie, een groot zonnedak met schuif- en kantelfunctie en full LED-matrix koplampen met een intelligent koplampsysteem en bochtverlichting. Hij is tegen meerprijs ook te bestellen als 6-zitter met twee individuele, 180-graden draaibare stoelen op de tweede rij. Hij staat op 21 inch lichtmetalen velgen en valt verder op met zijn dakrails in hoogglans zwart en satijnchromen raamlijsten. Van binnen zijn de vegan lederen GT-Line bekleding, de hemelbekleding in zwart suede en de aluminium pedalen sportieve eyecatchers.

Leverbaar vanaf € 67.995,-*

De nieuwe Kia EV9 was al te configureren en is nu ook live te ervaren bij alle Kia-dealers. Hij heeft als Air een vanafprijs van € 67.995,-*. De EV9 Plus en Launch Edition zijn leverbaar vanaf respectievelijk € 70.495* en € 71.495,-*. De Launch Edition GT-Line is er vanaf € 78.895,-*. 

Net als elke andere Kia wordt ook de nieuwe EV9 geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. De Kia-dealer kan EV9-rijders volledig ontzorgen met laadservices op maat voor thuis of op de zaak.

* De consumentenadviesprijs is inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

bron: kia.nl

 

Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

AutoZeeland Volvo EX30 wrap-1.jpg

13 mei 2024

AutoZeelandtest van de Volvo EX30 Twin Motor

De vorige keer testte ik de EX30 met één E-motor, nu is de heftige Twin Motor aan de beurt. De EX30 deelt de techniek met zijn twee halfzussen van het Chinese Geelyconcern: de Zeekr en de Smart#1. Hij wordt nog in China gemaakt, maar in de Volvofabriek in Gent zijn ze zich aan het warmlopen voor de Europese productie.

fiat-6.jpg

6 mei 2024

Tourrit Fiat- (130) Club startte bij Auto Vermeulen

Een bijzondere happening bij Auto Vermeulen! Zo’n zeven eigenaren van Fiats 130 Berlina en Coupé en twee Mirafiori’s waren op zaterdag 4 mei naar Goes gekomen om een tourrit over Zuid-Beveland te maken. Een initiatief van Wim Cevaal uit Grijpskerke.

beurs-2.jpg

6 mei 2024

Techno Classica Essen 2024

Voor de 34e keer werd van 3 tot 7 april 2024 de Techno Classica in Essen georganiseerd met meer dan 1250 exposanten uit 30 landen die samen 2700 oldtimers en klassiekers hadden meegebracht.

AutoZeeland Skoda Scala-1.jpg

23 april 2024

AutoZeelandtest van de Skoda Scala 1.0 TSI 115 pk Business Edition

De Skoda Scala heeft onlangs een forse facelift ondergaan en is daarmee nóg aantrekkelijker geworden. Hij baseert op het MQB-A0 platform van de Volkswagengroep. Skoda staat erom bekend de auto’s groter te bouwen dan die van het eigen Volkswagenmerk. Ten opzichte van de Golf is de Scala langer en breder en heeft een forse wielbasis en een grotere kofferruimte. Last but not least: hij is ook nog eens goedkoper dan zijn broer uit Wolfsburg… Allemaal uitgangspunten voor een groot succes!

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100