AutoVermeulen van garage in een dorp naar dorpsgarage in de stad…


Bekijk de beelden

AutoVermeulen:

- Expert in Kia én Fiat

- Servicedealer voor Subaru

- Eurorepar Car Service

Tekst: Rob Strating
Foto’s: Gianni Agosti

AutoVermeulen is een écht Zeeuws familiebedrijf en is al actief sinds 1962.
Het bedrijf startte in Nisse en verhuisde vervolgens in 1993 naar Heinkenszand om vervolgens in 2002 het kenmerkende gebouw aan de Pearyweg in Goes te betrekken. Van garage in een dorp naar dorpsgarage in de stad…

Vanaf de start in 1962, toen de gebroeders Jan en Wim Vermeulen de smederij van Jaap Gelok aan het dorpsplein in Nisse overnamen, is er heel veel veranderd in de autowereld. “En we zijn nog lang niet klaar, ” aldus Jean-Paul Vermeulen.

“Dealerbedrijven verdwijnen en maken plaats voor steeds groter wordende dealerholdings met tientallen vestigingen. Ook wij hebben de keuze gehad om te groeien naar meerdere vestigingen, maar we hebben bedankt voor de eer. Wij hebben ervoor gekozen om onze identiteit als familiebedrijf te behouden, iets wat we als dealer niet konden. We zijn nu Expert in onze merken en onze klanten zijn daar blij mee, dus wij ook. Wij hebben namelijk maar één doel: Tevreden klanten. En dát zal nooit veranderen!”

Expert in Kia én Fiat
Jean-Paul: “We hebben 30 jaar ervaring met het merk Kia, we kennen het merk dan ook van binnen en van buiten. In de jaren als Kiadealer hebben we meer expertise opgebouwd dan wie ook. Niet alleen met deze kennis en ervaring, maar zeker met de passie voor het merk mogen we ons met recht expert noemen. Voordat je zover bent ben je vele tientallen jaren verder. Als expert zijn we onafhankelijk en juist dat willen we zijn! We hebben ons toegelegd op de verkoop van jonge - soms bijna nieuwe – occasions, demo’s én companycars. Maar ook in de werkplaats bent u van harte welkom; met dezelfde passie voeren onze experts het onderhoud aan uw Kia uit, ongeacht leeftijd en kilometerstand.”
“De stap van dealer naar expert is ons, maar met name onze klanten, goed bevallen.
Daarom hebben we per 1 juli jl. ook voor het merk Fiat deze stap gemaakt. Als expert combineren wij de gemoedelijke sfeer van een familiebedrijf met de professionaliteit van een modern dealerbedrijf.

Servicedealer voor Subaru
Vanaf juli is AutoVermeulen dus expert in Kia én Fiat, maar daarnaast is het bedrijf ook servicedealer van het Japanse merk Subaru. Subaru is al sinds 1997 een vaste waarde binnen AutoVermeulen en een merk met zeer bijzondere en zeer specifieke techniek. Vandaar dat vrijwel alle Subaru’s in Zuidwest Nederland bij AutoVermeulen in onderhoud zijn.

Nederland ontgroeid.
“Omdat wij als onafhankelijk expert niet langer verbonden zijn aan één importeur hebben wij de vrijheid om auto’s vanuit heel Europa voor onze klanten aan te kopen. Inmiddels hebben wij een groot netwerk opgebouwd van dealers, importeurs en leasemaatschappijen in diverse landen. De import van deze auto’s doen wij zelf, hierbij zitten we dicht op de bal en hiermee waarborgen we de kwaliteit,” aldus Joël Spaeter.
“Zo kennen we bijvoorbeeld één Kiadealer in Duitsland, van hem kopen we al een paar jaar bijna al z’n demo-auto’s, dat is toch prachtig,” vult Wouter van de Guchte enthousiast aan. “Wat het nog leuker maakt is dat deze man een vakantiehuis op Schouwen Duiveland heeft, sommige auto’s kennen de Zeeuwse wegen dus al, de wereld is klein!” Fiats halen we regelmatig direct uit Italië, maar ook uit Polen, waar de fabriek van de Fiat 500 staat. En zo kunnen we nog wel even doorgaan,” aldus Wouter. “Eén ding is zeker, we hebben een geweldig mooi assortiment auto’s in voorraad, daar zorgen we zelf voor! Bovendien kennen we hierdoor nauwelijks levertijden, dat zien we wel eens anders.”

Eurorepar- Goes
Jean-Paul: “Sinds 2021 hebben we ons aangesloten bij Eurorepar Car Service onder de naam: Eurorepar-Goes. Wij zijn hiermee een onafhankelijk autobedrijf waar je met ieder merk welkom bent. Eurorepar is onderdeel van de Stellantisgroep, o.a. de fabrikant van Peugeot, Citroën, DS, Opel, Abarth, Alfa Romeo, Fiat en Jeep. Van deze merken leveren wij niet alleen alle originele onderdelen, maar hebben we ook alle toegang tot technische data. Wij voeren voor deze merken – die wij liefkozend onze (t)huismerken noemen – dan ook volledig FabrieksOnderhoud uit mét behoud van fabrieksgarantie voor particulieren en bedrijven. En niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor bedrijfswagens en campers. Bijkomend voordeel van Eurorepar is de mogelijkheid om demo-auto’s en companycars direct in te kopen van de Stellantisgroep én de mogelijkheid om leaseauto’s te leveren via de leasemaatschappij van Stellantis; Leasys.

KeuzeOnderhoud
“Klanten van onze werkplaats kunnen al een aantal jaren kiezen uit 2 soorten onderhoud; FabrieksOnderhoud of SmartService. Als dealer én Expert adviseren wij iedereen om FabrieksOnderhoud uit te laten voeren indien de auto nog onder de fabrieksgarantie valt. Bij FabrieksOnderhoud gebruiken wij originele onderdelen en houden wij ons strikt aan het door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsschema.
FabrieksOnderhoud biedt echter meer, zo voegen wij daar bijvoorbeeld gratis vervangend vervoer én pechhulp aan toe. Onze klanten kunnen ook kiezen voor SmartService, hierbij vervangen we de originele onderdelen door Eurorepar/huismerk onderdelen en vervangen we niets ‘volgens schema’, maar uitsluitend als het écht nodig is, daarnaast is het SmartService tarief lager.”

Op de foto: Jean-Paul Vermeulen samen met Wouter van de Guchte en Joël Spaeter, alle drie gepokt en gemazeld in autoland.


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

AutoZeeland Jeep® Avenger 4xe-7.jpg

29 februari 2024

De nieuwe Jeep® Avenger 4xe

Jeep® presenteert de nieuwe Jeep Avenger 4xe met vierwielaandrijving. Deze uitvoering verlegt de grenzen op het gebied van prestaties en elektrificatie. De kern van de nieuwe Avenger 4xe wordt gevormd door de innovatieve 4xe-hybride aandrijftechnologie die niet alleen een lagere CO2-uitstoot biedt, maar ook opwindende prestaties op alle soorten terrein.

01-Renault_Scenic_E-Tech_electric-verkozen-tot-Car-of-the-Year_2024.jpg

28 februari 2024

Renault Scenic E-Tech electric verkozen tot Car of the Year 2024!

Een deskundige jury van 59 Europese autojournalisten heeft de Renault Scenic E-Tech electric uitgeroepen tot Car of the Year 2024. De winnaar van de prestigieuze autoverkiezing werd bekendgemaakt op de Autoshow van Genève. De Renault Scenic E-Tech electric ontving de meeste punten, waarmee het model zes geduchte finalisten achter zich liet en als zevende model in de geschiedenis van Renault tot winnaar werd gekroond.

01-De-nieuwe-Renault-5-E-Tech-electric-het-elektrische-en-Renaulutionaire-popicoon.jpg

27 februari 2024

De nieuwe Renault 5 E-Tech electric

UTO VAN DE NIEUWE GENERATIE, RESULTAAT VAN RENAULUTION De Renault 5 E-Tech electric is anders dan alle andere auto’s. Hij staat voor Renaulution, het strategisch plan van Renault Group, maar ook voor de industriële vernieuwing en de energietransitie bij Renault.

AutoZeeland Cappendijk Volvo EX30-1.jpg

26 februari 2024

AutoZeelandtest van de Volvo EX30 Single Motor Extended Range Ultra

Lang verwacht, maar daar is ie dan, de EX30. Hij deelt heel veel techniek met zijn twee halfzussen van het Chinese Geelyconcern, de Zeekr 001 en de Smart#1. Hij wordt nu nog in China geproduceerd, maar in de Volvofabriek in Gent, net over de Zeeuws-Vlaamse grens zijn ze zich al aan het warmlopen.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100