Ventura on Tour 31 0ktober 2021


Bekijk de beelden

Ventura on Tour 31 0ktober 2021

Tekst: Rob Strating
Foto’s: Marc Bomer
Video: Jelle Brugge | CarspotterJelle

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het jonge, dynamische autobedrijf Auto Ventura in Goes werd er een Tourrit georganiseerd voor klanten en relaties.
De rit vond voornamelijk op Zuid-Beveland plaats met een klein uitstapje in Oost-Walcheren.

Ontvangst
Op de laatste zondag in oktober verzamelden de ruim 60 deelnemers zich tussen 9.30 en 10.00 uur voor een kop koffie en een versnapering in de schitterende premiumshowroom van het bijzondere automobielbedrijf.
Op de parkeerplaats stond een verscheidenheid aan automobielen, waarvan uiteraard een groot aantal Jaguars en Land Rovers.
Ondanks de sombere voorspellingen bleek maar weer eens dat de weergoden ons voor een groot deel goed gezind waren en ging bij sommigen de kap naar beneden.

Historisch landschap
Na de briefing door Automotive Marketeer Marc Bomer die de tourrit had uitgezet, vertrokken de deelnemers voorzien van een mooi routeboek.
Al snel belandden we in de Zak van Zuid-Beveland die zich kenmerkt door de ontelbare dijken. Wij waren op de kronkelige wegen zo ongeveer de enige auto’s op dat tijdstip. Aan wandelaars ontbrak het evenwel niet en die hadden zo te zien niet helemaal op ons gerekend…
De route die Marc had uitgezet bleek van grote landschappelijke waarde, want de Zak van Zuid-Beveland is nu eenmaal de kraamkamer van het Zeeuwse landschap.
In de vroege Middeleeuwen ontstonden er met name aan de Westerscheldekant landaanwas met schorren. Zodra de schorren ook bij vloed droog bleven, legde men er een dijk omheen en ontstond er een nieuwe polder. De kreken tussen de schorren werden omgetoverd in weggetjes. Op veel plaatsen zie je niet alleen dat daardoor de weggetjes kronkelen, maar ook dat het land ernaast hoger ligt, de voormalige schorren.
In de buurt van Nisse zagen de deelnemers nog weilanden die 500 jaar geleden zijn drooggevallen, maar nooit in cultuur zijn gebracht.

Rond de middag was er een stop gepland bij Kanoa aan de Muidenweg. Daar ging het een beetje regenen, maar we konden vrijwel allemaal een beetje schuilen onder de luifel van de rode Defender Camper onder het genot van een drankje, fruit en andere opkikkers.

Tweede gedeelte
Vanaf de Muidenweg leidde de route ons door Oud-Sabbinge, in de volksmond ’t Ouwe Land genaamd, omdat het dorp op een voormalig eiland lag, net als Wolphaartsdijk. Bij het Wolphaartsdijkse veer reden we over de voormalige, nog in takt zijnde zeedijk met de berucht Muraltmuurtjes. Het is vandaag-de-dag schokkend om te zien dat die dijk ons tot 1963 moest beschermen tegen het wassende water.
Vervolgens over het Leuterwegje, een prachtig voorbeeld van een voormalige kreek.
Via de Kattendijksedijk naar Wemeldinge en vervolgens door de Yerseke Moer, ook zo’n historisch natuurgebied. Via Vlake, Schore en ‘s- Gravenpolder weer terug naar Auto Ventura, ruim 116 kilometer na de start.

Culinair
Daar wachtte de deelnemers een warme ontvangst met allerlei heerlijke drankjes en tot onze grote verrassing had chefkok Bas Sinke van Taste Culinair uit Yerseke zijn wel heel bijzondere foodtruck voor de deur geparkeerd, een volledig gerenoveerde paardentrailer die dient als uitgiftepunt voor zijn lekkernijen, in dit geval heerlijke mossels waarvan men aan diverse statafels kon genieten.

Hoewel er heel veel Zeeuwen aan de tourrit hadden meegedaan, bleek toch tijdens de geanimeerde gesprekken onder het eten dat men over wegen had gereden waarvan men het bestaan absoluut niet wist.
Kortom een buitengewoon geslaagde tourrit die zeker een vervolg gaat krijgen in de toekomst!

Auto Ventura organiseert dit jaar nog iets bijzonders…u hoort er beslist van!

AutoVentura Jaguar Land Rover Service Dealer

Marquesweg 7
4462 HD  Goes
0113 - 215415

Bekijk hier ons aanbod


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

1 december 2022

AutoZeelandtest van de Toyota Corolla Cross Launch Edition

Het is niet zo dat Toyota een tekort had in het SUV-segment. De AygoX en de Yaris Cross gingen de nieuwe Corolla Cross voor. De Corolla Cross komt precies tussen de polariserende C-HR en de stoere RAV4 in, waarbij hij meer uiterlijke overeenkomsten heeft met de laatste.

22 november 2022

Goedbloed Auto’s Carver dealer en servicecenter

Per 1 februari 2021 zijn wij officieel Carver dealer en servicecenter voor de regio Zierikzee in Zeeland! Dit volledig elektrische stadsvoertuig is een prachtige uitbreiding in ons aanbod en mogelijkheden die wij kunnen bieden en wij zijn hier dan ook uiterst trots op. Carver dealer betekend dat wij de voertuigen nieuw mogen verkopen en alle juiste informatie in huis hebben om u te helpen bij uw keuze, als officieel servicecenter kunnen wij de voertuigen op de juiste wijze onderhouden en garantie werkzaamheden uitvoeren.

10 november 2022

AutoZeelandtest van de BMW X1 xDrive 23i

Alles is nieuw aan de nieuwe X1: het koetswerk, de motoren en de fabriek waar hij geproduceerd wordt. De derde generatie moet alles beter kunnen: hij biedt meer plaats, bezit omvangrijke assistentsystemen en een groot aandrijvingspalet.

3 november 2022

AutoZeelandtest van de Škoda Enyaq Coupé RS iV

Škoda heeft zich binnen de Volkswagenfamilie ontwikkeld als een serieus paradepaard. Vorig jaar testte ik de Enyaq SUV en vestigde daarmee mijn gemiddeld zuinigheidsrecord, nl. 15 kWh! Nu is het de beurt aan de Eniaq Coupé, uitgerust met een dubbel hart.

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100