Van Mossel Fiat en Jeep in Zeeland


Bekijk de beelden

Tekst: Rob Strating
Foto’s Elise Fluijt

Sinds begin vierde kwartaal heeft Van Mossel in Goes er twee ‘Stellantis’-merken bijgekregen: Fiat en Jeep. De nieuwe merken worden gehuisvest aan de Pearyweg, de locatie waar Opel Goes al vele jaren een begrip is. Een welkome aanvulling in de ganzenstad, want zeker Jeep is een volkomen nieuw merk. Onder de bezielende leiding van vestigingsdirecteur Leon Paassens zullen deze twee nieuwe automerken vele autoliefhebbers naar Goes doen afreizen.

Ik stel u graag voor aan de diverse uitvoeringen van de twee merken:

Fiat/ Fiat Professional
De kleinste is al meteen een klassieker, de Panda die al in 1980 als apart model debuteerde. Hij is leverbaar met een 3-cilinder Mild Hybrid benzinemotor. De 500 is een van de meest geslaagde retromodellen ooit. Het ‘knuffelbolletje’ is er in verschillende carrosserievarianten: een tweedeurs en een cabrio-limousine. De 3-cilinder Mild Hybrid is standaard. De 100% elektrische 500 is duidelijk groter. De 500X is nóg groter en wordt aangedreven door een 1,5 liter viercilinder Hybrid.
Nog deze maand verschijnt de nieuwste Fiat in de showrooms: de 600e! Fiat zegt zelf: 500 +100: er zijn 100 extra functies aan boord: + ruimte, + comfort, + veelzijdigheid, + functies, + la dolce vita en natuurlijk + vrijheid met een actieradius van ruim 400 kilometer!
De kleinste bestelwagen is de Fiorino, de goedkoopste bedrijfswagen in Nederland. Hij is leverbaar met benzine-, diesel- en aardgasmotoren. De nieuwe Doblò is er in twee lengtes en niet alleen leverbaar met benzine- en dieselmotor, maar ook 100% elektrisch. De nieuwe Scudo is multifunctioneel: diesel +100% elektrisch. Tot slot de grote Ducato met 3 verschillende lengtes en twee hoogtes, ook volledig elektrisch!

Jeep
Sinds het Amerikaanse stoere merk bij Fiat is ingelijfd, is Jeep populairder dan ooit. De nieuwste versie heet Avenger, de kleinste Jeep ooit en 100% elektrisch. Hij werd als eerste van het Amerikaanse merk in januari dit jaar op de Autosalon in Brussel als ‘Auto van het Jaar 2023’ verkozen, heel knap! De flitsende Renegade is de meest verkochte Jeep in Europa en is in vele uitvoeringen verkrijgbaar, evenals de Compass, een wat grotere SUV. De Grand Cherokee is onlangs vernieuwd en is van een Plug-In-Hybridsysteem voorzien. Je kan met hem ’s morgens in het terrein boenderen en ’s avonds schoongewassen naar het theater gaan. De Wrangler is het oer-kleinkind van de oorspronkelijke Jeep uit WOII, een no-nonsense alleskunner-terreinwagen met E-ondersteuning. Zijn pick-up-versie heet Gladiator, een ongelooflijke stoere en sterke bink. Tot slot is daar de Wagoneer, een grote en luxe 4x4 SUV met twee lengtes tot 5.76 m en voorzien van dikke zes- en achtcilinders.

Uitbreiding service naar Zeeuws-Vlaanderen
Geheel in lijn met de huidige ontwikkelingen in de automotive branche breidt Van Mossel zijn service gelijktijdig uit naar de regio Terneuzen met het dealeronderhoud van het merk Fiat. In de geavanceerde werkplaats aan de Handelspoort kunnen Fiat-eigenaren vanaf heden terecht voor het dealeronderhoud aan hun auto. Dit betekent dat de consument zowel in Goes als in Terneuzen terecht kan voor dealeronderhoud, garantiewerkzaamheden en de juiste model-specifieke software-updates.


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

Swiss classic-1.jpg

20 juni 2024

10 jaar Swiss Classic World in Luzern (CH) 31 mei-2 juni 2024

Voor de 10e keer werd in het centrum van Zwitserland de Swiss Classics World gehouden, een spraakmakende oldtimerbeurs met een hoog kwaliteitsgehalte. Bernd Link en zijn team hebben hun best weer gedaan om een veelzijdig en een uniek programma samen te stellen dat veel verder ging dan men tot nu toe had gezien.

E-Transit Custom-1.jpg

3 juni 2024

Ford Pro introduceert de geheel nieuwe E-Transit Custom

Elektrische aandrijflijn van nieuwste generatie biedt actieradius tot 329 kilometer, onderhoudsinterval van twee jaar zonder beperkingen, laadvermogen tot 1.147 kg en een toonaangevend maximaal aanhangergewicht van 2.300 kg

Toyota-13.jpg

31 mei 2024

Toyota RAV4: al 30 jaar een pionier

De Toyota RAV4 viert zijn dertigste verjaardag. Sinds de introductie in 1994 is de RAV4 uitgegroeid tot een SUV-icoon die het autolandschap opnieuw heeft vormgegeven. De RAV4 is voortdurend in ontwikkeling, waarbij nieuwe technologieën omarmd worden en wordt geanticipeerd op de verwachtingen en behoeften van de klant.

AutoZeeland Fiat 600e-1.jpg

27 mei 2024

AutoZeelandtest van de Fiat 600e

De Fiat 600e is de eerste nieuwe Fiat sinds jaren en belooft meteen een topper te worden. Hij heeft het getal achter zijn naam staan dat in de jaren ’50 en ’60 zorgde voor een groot succes. Hij deelt de techniek met de nieuwe Jeep Avenger en hij ziet er niet alleen leuk en flitsend uit, hij rijdt ook voortreffelijk.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100