Van Mossel Fiat en Jeep in Zeeland


Bekijk de beelden

Tekst: Rob Strating
Foto’s Elise Fluijt

Sinds begin vierde kwartaal heeft Van Mossel in Goes er twee ‘Stellantis’-merken bijgekregen: Fiat en Jeep. De nieuwe merken worden gehuisvest aan de Pearyweg, de locatie waar Opel Goes al vele jaren een begrip is. Een welkome aanvulling in de ganzenstad, want zeker Jeep is een volkomen nieuw merk. Onder de bezielende leiding van vestigingsdirecteur Leon Paassens zullen deze twee nieuwe automerken vele autoliefhebbers naar Goes doen afreizen.

Ik stel u graag voor aan de diverse uitvoeringen van de twee merken:

Fiat/ Fiat Professional
De kleinste is al meteen een klassieker, de Panda die al in 1980 als apart model debuteerde. Hij is leverbaar met een 3-cilinder Mild Hybrid benzinemotor. De 500 is een van de meest geslaagde retromodellen ooit. Het ‘knuffelbolletje’ is er in verschillende carrosserievarianten: een tweedeurs en een cabrio-limousine. De 3-cilinder Mild Hybrid is standaard. De 100% elektrische 500 is duidelijk groter. De 500X is nóg groter en wordt aangedreven door een 1,5 liter viercilinder Hybrid.
Nog deze maand verschijnt de nieuwste Fiat in de showrooms: de 600e! Fiat zegt zelf: 500 +100: er zijn 100 extra functies aan boord: + ruimte, + comfort, + veelzijdigheid, + functies, + la dolce vita en natuurlijk + vrijheid met een actieradius van ruim 400 kilometer!
De kleinste bestelwagen is de Fiorino, de goedkoopste bedrijfswagen in Nederland. Hij is leverbaar met benzine-, diesel- en aardgasmotoren. De nieuwe Doblò is er in twee lengtes en niet alleen leverbaar met benzine- en dieselmotor, maar ook 100% elektrisch. De nieuwe Scudo is multifunctioneel: diesel +100% elektrisch. Tot slot de grote Ducato met 3 verschillende lengtes en twee hoogtes, ook volledig elektrisch!

Jeep
Sinds het Amerikaanse stoere merk bij Fiat is ingelijfd, is Jeep populairder dan ooit. De nieuwste versie heet Avenger, de kleinste Jeep ooit en 100% elektrisch. Hij werd als eerste van het Amerikaanse merk in januari dit jaar op de Autosalon in Brussel als ‘Auto van het Jaar 2023’ verkozen, heel knap! De flitsende Renegade is de meest verkochte Jeep in Europa en is in vele uitvoeringen verkrijgbaar, evenals de Compass, een wat grotere SUV. De Grand Cherokee is onlangs vernieuwd en is van een Plug-In-Hybridsysteem voorzien. Je kan met hem ’s morgens in het terrein boenderen en ’s avonds schoongewassen naar het theater gaan. De Wrangler is het oer-kleinkind van de oorspronkelijke Jeep uit WOII, een no-nonsense alleskunner-terreinwagen met E-ondersteuning. Zijn pick-up-versie heet Gladiator, een ongelooflijke stoere en sterke bink. Tot slot is daar de Wagoneer, een grote en luxe 4x4 SUV met twee lengtes tot 5.76 m en voorzien van dikke zes- en achtcilinders.

Uitbreiding service naar Zeeuws-Vlaanderen
Geheel in lijn met de huidige ontwikkelingen in de automotive branche breidt Van Mossel zijn service gelijktijdig uit naar de regio Terneuzen met het dealeronderhoud van het merk Fiat. In de geavanceerde werkplaats aan de Handelspoort kunnen Fiat-eigenaren vanaf heden terecht voor het dealeronderhoud aan hun auto. Dit betekent dat de consument zowel in Goes als in Terneuzen terecht kan voor dealeronderhoud, garantiewerkzaamheden en de juiste model-specifieke software-updates.


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

AutoZeeland Brouwer-2.jpg

27 november 2023

Nieuwe Mercedes-Benz Sprinter voor Meubelstoffeerderij Brouwer

De Mercedes Sprinter van 2008 was op vele punten aan vervanging toe en Stoffeerderij Brouwer besloot om de nieuwe bedrijfswagen weer bij Louwman Mercedes-Benz te bestellen. Een verslag van de aflevering.

23 november 2023

AutoZeelandtest van de Kia EV6 GT

Deze crossover is inderdaad de eerste sportieve elektrische auto die indruk maakt op zijn berijder. Hij is bloedsnel, maar hij blijft daarnaast ook een eersteklas automobiel voor dagelijks gebruik.

AutoZeeland AutoVentura-1.jpg

20 november 2023

Ventura on Tour 2023

Auto Ventura pakte zaterdag 11 november weer geweldig uit met een bijzonder geslaagde tourrit. De derde alweer! De deelnemers konden niet alleen genieten van een adembenemende route, maar na afloop ook van de hoogstandjes van Taste Culinair

JGE Products-2.jpg

14 november 2023

AutoZeeland in gesprek met Glenn den Exter

Hoe ben je zo in het beroep terechtgekomen? Eigenlijk door mijn vader, die is jarenlang stoffeerder geweest. Hij is zelfstandige geworden, omdat de zaak waar hij werkte failliet ging. Na een jaar of 5 had hij wel extra handen nodig en zo ben ik er eigenlijk ingerold.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100