Deze bijzondere Land Rover Defender 110 Camper staat bij Auto Ventura!


Bekijk de beelden

Deze bijzondere Land Rover Defender 110 Camper staat bij Auto Ventura!

Tekst: Rob Strating
Foto’s: Marc Bomer

Dit unieke exemplaar is een must voor avontuurlijke kosmopolieten voor wie geen berg te hoog is en die wegen vinden waar geen wegen zijn.

Historie
De Land Rover werd op 30 april 1948 voor het eerst aan het publiek getoond op de RAI in Amsterdam. Zijn carrosserie was van aluminium, omdat dat materiaal ruimschoots voorhanden was na de oorlog.
Hij ontpopte zich als een alleskunner die indruk maakte vanwege zijn robuustheid en variabiliteit. De simpele hoekige terreinwagen was ruim, ongevoelig voor barre omstandigheden en was gemakkelijk te repareren.
Aanvankelijk kregen de diverse types namen mee als Series 1, 2, 2A en 3, maar vanaf 1990 kreeg hij de naam Defender.
Eind 2015 eindigde na bijna 68 jaar de productie van de befaamde Defender.

Camper
Deze metallic rode camper is in 2011 geproduceerd en is voorzien van een 2,4 liter viercilinder dieselmotor met 122 pk en een koppel van 360 Nm vanaf 1500 toeren.
Hij is gekoppeld aan een handmatige zesbak.
Natuurlijk staat hij op forse terreinbanden en de twee reservewielen, een op de motorkap en de andere achterop zorgen voor nog meer binnenruimte. De twee grote led-verstralers zorgen voor een ongekend licht in het donker.

Absoluut uniek is de luchtvering waardoor hij een ongekend comfort bezit!

Overnachten is een peulenschil dankzij de ‘Airtop’- daktent die een volledig vierkante ruimte biedt. Om de auto tijdens een overnachting volkomen horizontaal te krijgen, is deze Defender voorzien van een elektrisch levelsysteem met vier poten!
Naast de daktent is aan het frame een vleugelvormige luifel te bevestigen die beschutting biedt bij regen en wind.
Eten bereiden is mogelijk op diverse manieren: het uitschuifbare keukenblok heeft twee grote gaspitten, een gootsteen en een lamp. Barbecueën en grillen? Geen probleem, want het keukenblok biedt een gemakkelijke aansluiting om een skottelbraai te koppelen.
De grote koelkast biedt riante mogelijkheden om versproducten te bewaren. De Camper is voorts voorzien van twee grote waterreservoirs. Via de zijkant heeft u toegang tot 6 uitneembare opbergdozen en er is een aparte opbergruimte voor allerlei keukengerei.

Ongekende mogelijkheden
Er zijn in Europa nog heel veel plaatsen waar je in het wild kunt kamperen, met name in Scandinavië, in de Pyreneën en Oost-Europa. De Defender draait zijn hand niet om voor ongebaande wegen en doorwaadbare rivieren. Mocht u ooit vast komen te zitten? Geen paniek, want er zijn rijplaten gemonteerd en bovendien dankzij de oersterke lier op de voorbumper trekt de Defender zichzelf weer vlot!

Hij is met zijn 96.000 kilometer eigenlijk nog maar net ingereden en zelfs de prijs van € 57.950,- is absoluut uniek!


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

AutoZeeland Volkswagen ID7-1.jpg

27 maart 2024

AutoZeelandtest van de Volkswagen ID.7 Pro

Volkswagen was nooit zo succesvol als het om grote limousines ging en de start van de elektromobiliteit verliep ook wat moeizaam. Met de ID.7 gaat het roer om: een 5 meter limo onder stroom en de toekomst schijnt hem toe te lachen.

AutoZeeland Skoda Superb Combi-3.jpg

25 maart 2024

Sneak Preview van de nieuwe Skoda Superb Combi bij Auto Poppe in Goes

Sinds 23 jaar staat het Tsjechische topmodel garant voor veel ruimte en ongelooflijk goede prijs/kwaliteits-verhouding. Hij biedt bovendien nog meer diversiteit dan zijn voorganger. Op donderdag 21 maart mochten genodigden even genieten van de schitterende combi tijdens de sneak preview aan de Amundsenweg.

AutoZeeland Toyota CHR-2.jpg

21 maart 2024

AutoZeelandtest van de Toyota C-HR GR SPORT Première Edition

C-HR staat voor Coupé High Rider. Hij kwam voor het eerst uit in 2017 en hij baarde toen al meteen opzien. Hij is op vele punten vernieuwd en het blijft een opzienbarende, maar spannende Toyota.

AutoZeeland Skoda Poppe-8.jpg

12 maart 2024

Auto Poppe presenteert de vernieuwde Skoda’s Scala en Kamiq

De Scala en de Kamiq hebben een forse facelift gekregen en ze mogen zich beide verheugen op een nieuwe sportieve variant, de Monte Carlo. Vorige week woensdag werden beide Skoda’s aan het potentiële publiek voorgesteld met een drankje en een hapje bij Auto Poppe aan de Amundsenweg.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100