Abarth onthult nieuwe 600e: de krachtigste Abarth ooit


Bekijk de beelden
  • Abarth 600e beleeft publieksdebuut tijdens opnames van nieuwe commercial in Milaan, uitgedost in de gelimiteerde introductie-uitvoering Scorpionissima.
  • 176 kW (240 pk) vermogen, mechanisch sperdifferentieel en high-performance banden ontwikkeld in de Formule E.

Abarth introduceert de 600e in de imposante en opwindende introductie-uitvoering Scorpionissima, die in een gelimiteerde oplage van 1.949 exemplaren wordt geproduceerd. De Abarth 600e Scorpionissima is ontwikkeld op basis van drie hoofdkenmerken: maximale prestaties bieden, een bouwwijze om hem de krachtigste Abarth ooit te maken en een competitieve geest die in de smaak valt bij liefhebbers. Met zijn uitgebreide uitrusting zal hij autoliefhebbers bekoren met de juiste mix tussen veiligheid en rijplezier in combinatie met een sportieve en gespierde uitstraling.

Krachtigste Abarth ooit
De volledig elektrische Abarth 600e Scorpionissima heeft een vermogen van 176 kW (240 pk) en is daarmee de krachtigste in serie gebouwde Abarth ooit. Om de rijstabiliteit, handling en tractie te optimaliseren is de Abarth 600e uitgerust met een – uniek voor een elektrische auto - mechanisch sperdifferentieel.
Het sperdifferentieel in combinatie met de high-performance banden (ontwikkeld in samenwerking met de bandenleverancier van de Formule E) tillen de prestaties van de auto naar een hoog niveau. De banden staan garant voor excellente grip in alle omstandigheden, terwijl een perfecte balans is bereikt tussen prestaties en weerstand voor een geoptimaliseerde actieradius van het elektrische model.

Het exterieur van de 600e is onmiskenbaar Abarth. De exclusieve introductiekleur Hypnotic Purple benadrukt zijn sportiviteit, terwijl de aerodynamische achterspoiler de prestaties maximaliseert. Verder is de spoorbreedte vergroot en zijn 20-inch wielen en grotere remmen gemonteerd. Als kers op de taart wordt de nieuwe Abarth 600e Scorpionissima geleverd met een authenticiteitscertificaat.

Het doel van Abarth – om het gewone buitengewoon te maken – is opnieuw bereikt met het meest uitdagende en tegelijkertijd bevredigende project van de afgelopen jaren. Het nieuwe topmodel van Abarth profiteert van de kennis, traditie, innovatie en prestaties van verschillende expertises en partnerschappen. Meer details over de nieuwe Abarth 600e volgen binnenkort.

Bron Abarth Nederland


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

Alfa Romeo MILANO-11.jpg

11 april 2024

Nieuwe Alfa Romeo MILANO

De Alfa Romeo MILANO is sportief en compact, en zijn Italiaanse flair is direct herkenbaar. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO in Milaan, op het historische hoofdkantoor van de Automobile Club Milano.

De-nieuwe-Renault-Captur-voiture-a-vivre-in-het-B-segment-header-scaled.jpg

4 april 2024

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten.

AutoZeeland Jeep Avenger-1.jpg

2 april 2024

AutoZeelandtest van de Jeep Avenger Full Electric

Ook in het traditionele offroadhuis van Jeep wordt steeds vaker het woord elektrificatie gehoord. Vorig jaar werd de Avenger, de 100% elektrische Jeep met voorwielaandrijving zelfs ‘Auto van het Jaar 2023!’ De invloed van moeder Fiat is duidelijk merkbaar, want Jeep hoort sinds 2021 tot de Stellantisgroep. Hij is in Italië ontworpen, wordt in Polen gebouwd en is uitsluitend voor de Europese markt bestemd.

AutoZeeland Volkswagen ID7-1.jpg

27 maart 2024

AutoZeelandtest van de Volkswagen ID.7 Pro

Volkswagen was nooit zo succesvol als het om grote limousines ging en de start van de elektromobiliteit verliep ook wat moeizaam. Met de ID.7 gaat het roer om: een 5 meter limo onder stroom en de toekomst schijnt hem toe te lachen.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100