Martijn Lie-Hap-Po brengt de miniatuurwereld tot leven


Bekijk de beelden

Deze week is Martijn-Lie-Hap-Po aan het woord. Martijn fotografeert zodanig alsof het lijkt dat deze auto's echt in straatbeeld staan.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Martijn Lie-Hap-Po en ben ook wel bekend als Mister Grooves photoygraphy.
Volgens de wet ben ik 45 jaar oud maar in mijn hoofd ben ik ongeveer een jaar of 12 /13.
Ik vind het fantastisch om met vormgeving bezig te zijn en om miniaturen in de realiteit te fotograferen zodanig dat het net lijkt dat het echt is. En zo niet dat het lijkt dat er een speelgoedwereld bestaat in de realiteit. Daarnaast ben ik ook nog muzikant.

Je fotografeert miniatuurauto’s. Hoe is dit zo gekomen?
Ik vond het altijd leuk om met speelgoedauto’s bezig te zijn. Maar vooral om ze zo in scène te zetten zoals ze in de jaren 80 in actie series te zien waren. Eind 2013 na een ziekenhuis opname dacht ik dat al mijn creativiteit weg was. Maar toen kwam ik er toch achter dat creativiteit altijd wel een weg vindt desondanks dat je van tevoren een bepaalde lifestyle had. Ik ben toen met wat speelgoedauto’s de straat op gegaan om deze te gaan fotograferen.  En toen op een gegeven moment hadden ze zoiets van: Hey deze gast is goed bezig. Zelfs iemand uit Zweden stuurde zijn oude camera naar mij op omdat hij zelf een nieuwe ging kopen. Ik mocht zijn oude camera gewoon hebben. Uit respect voor die fotograaf wilde ik mezelf bewijzen en mooie beelden met die camera gaan maken.
En tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds lekker aan het fotograferen.

Voor welke bedrijven fotografeer je zoal?
Ik heb voor de ANWB  en Citroën een jaar gefotografeerd. En daarnaast ook voor Land Rover. Voor nu maak ik voor particulieren mooie printjes. Ook mag ik voor een vormgever wat covershots maken voor de voorkant van een mooi speelgoeddoosje.
Dus ik hoop dat ik die impact kan creëren als of je een klein kind bent en je kijkt naar de voorkant van een speelgoed doos en je zit er helemaal in.
Dat lijkt me echt super vet om te doen. Het gevoel van magie overbrengen en mensen daar heel blij mee maken.

Waar komen jouw klanten vandaan?
Ik heb al opdrachten gedaan voor klanten van over de gehele wereld. De klanten kwamen onder andere uit; Amerika, Kroatië, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk.

Hoe ben je in contact gekomen met de ANWB?
Ik zit op Instagram en mensen houden toch je werk in de gaten via social media. ANWB heeft mij benaderd, omdat de kwaliteit en creativiteit van mijn foto’s toch beter was dan hun eigen foto’s. Natuurlijk is het leuk en mooi om door een groot bedrijf gezien te worden zoals ANWB en dat streelt natuurlijk ook je ego. Maar alles valt of staat met de creativiteit die ik uiteindelijk te bieden heb.

Hoeveel miniatuur auto’s heb jij?
Tja, hoeveel daar moet ik even over nadenken. Ik denk dat het richting de 1000 gaat.

Hoe ontstaan jouw ideeën?
Dat is de mystiek van het leven. Dat is gewoon overal waar je mee bezig bent wat het ook dan ook is. Die dingen komen in je focus. Ik kan zo concreet mogelijk proberen te zeggen dat ik bijvoorbeeld naar een auto achtervolgingsfilmpje op YouTube kijk en dat ik daar een inspiratie uit krijg. Maar het kan ook zijn dat als ik ‘s avonds achter mijn computer zit en in een keer krijg ik een idee van ja dat wil ik echt fotograferen.  Meestal komt dat vanzelf gewoon. En dan wil ik dat gewoon echt gelijk gaan vertalen.

Je zegt dat je je autootjes het liefst op straat fotografeert. Als je zo’n foto hebt gemaakt, zit er dan ook veel nabewerking in de foto?
Bij sommige wel. Gelukkig weet ik nu wel na jaren, nadat ik een beetje handig ben geworden met Photoshop vanuit welke hoeken ik moet fotograferen zodat ik de minste nabewerking eraan hebt. Maar soms kom je er ook niet aan onderuit. Als ik bijvoorbeeld vliegende auto’s wil maken, dan moet ik het vanuit een bepaalde hoek fotograferen. En de middelen die je daarvoor gebruikt moet je ook weg kunnen halen met Photoshop. Soms zit er net een wiel voor op een bepaalde hoek dat je dan weg moet halen, maar dat is dan net lelijk. Al doende leer je ook elke keer weer vanuit welke hoek je moet fotograferen.  Het hangt dus van het beeld af hoeveel nabewerking erin zit.

Mocht je echt je droomauto op beeld willen vastleggen, welke zou dit dan zijn?
Mijn droomauto die ik op beeld zou willen vastleggen is echt wel The General Lee en dan zeker in actie.

Wil je contact komen met Martijn aka Mr.Grooves photoygraphy kijk dan op www.mrgroovesphotoygraphy.nl 


Terug naar het nieuws overzicht

Laatste nieuws van AutoZeeland

26 september 2024

Introductie Kia EV3 bij Louwman Kia Goes

Kia maakt met de EV3 elektrische mobiliteit duurzamer en toegankelijker voor een nog breder publiek. Om die belofte waar te maken, beschikt de nieuwe compacte, volledig elektrische SUV van Kia over niet eerder toegepaste technologie, en biedt hij een rijbereik van maximaal 605 km* en goede (snel)laadmogelijkheden.

AutoZeeland Renault Rafale-3.jpg

26 september 2024

AutoZeelandtest van de Renault Rafale E-Tech

De nieuwe Rafale is een grote SUV Coupé en staat op hetzelfde CMF-CD platform als zijn broer, de Espace. Met een spraakmakend design en efficiënte aandrijftechnologieën wil men bij Renault nieuwe klanten winnen.

AutoZeeland Dacia-1.jpg

25 september 2024

AutoZeelandtest van de Dacia Duster Hybrid 140 Journey

Ter gelegenheid van de derde oplage van zijn loopbaan heeft de Duster de krachtige offroadstijl ontdekt en dat maakt hem een stuk attractiever. Met de nieuwe motorisering wordt hij bovendien spectaculair zuiniger.

bmw-1.jpg

19 augustus 2024

AutoZeelandtest van de BMW 530e M Sportpakket Pro

Deze 530e PHEV zou wel eens de meest perfecte versie van de nieuwe 5-serie kunnen zijn… Het is voor mij al weer lang geleden dat ik zo’n uitgebreide test kon maken. In vier dagen Kloetinge-Luzern (CH) visa versa.

Populairste automerken

AutoZeeland

Heeft u een vraag / opmerking dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Bij het ontvangen van uw mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Attleelaan 5 - 4571 JA Axel
T 0115 - 564 562
K.V.K. 22045974
Vestigingsnummer 000017233100