Video

Infiniti Q30 - Infiniti voor iedereen

Infiniti Q30 - Infiniti voor iedereen

http://www.autozeeland.nl/nieuws/504/video-infiniti-q30-infiniti-voor-iedereen.html

Een Infiniti is een zeldzaamheid op de Nederlandse wegen. Dat is niet omdat de auto's van dit Japanse premium-merk niet deugen. In tegendeel! Tijdens de diverse tests heeft Infiniti zich keer-op-keer bewezen. Maar omdat Infiniti alleen exclusieve modellen aanbiedt, zijn de verkoopaantallen logischerwijs laag. Daar zou verandering in moeten komen met de Q30. Is dit de Infiniti voor iedereen?

Tekst Autozine http://www.autozine.nl/text/1384.html

Deze auto staat te koop bij https://www.sturmdealeroccasions.nl/
Het beste van twee werelden

Het beste van twee werelden

Renault hinkte op twee gedachten. De Modus is Renaults compacte MPV. Deze ruime gezinsauto was aan vervanging toe. Compacte terreinauto's, ook wel bekend als SUV's, vormen op dit moment echter de grootste groeimarkt en het ontwikkelen van een nieuw model is uiterst kostbaar. Moest er een nieuwe Modus komen? Of een compacte SUV? Het antwoord is de "Captur": een combinatie van MPV en SUV.

http://www.autozeeland.nl/nieuws/495/video-het-beste-van-twee-werelden.html
tekst Autozine http://www.autozine.nl/text/1123.html
Ruwe bolster, blanke pit

Ruwe bolster, blanke pit

AutoZeeland impressie Toyota C-HR

Ze zijn razend populair: "crossovers". Een "crossover" is een mix van een terreinauto en een ander model auto. Meestal is die andere auto een personenauto. Maar dat hoeft niet! Om meer te doen dan alleen meelopen, trok Toyota de stoute schoenen aan en kruiste een terreinauto met een coupé. Maak kennis met de C-HR.

Achter de C-HR zit een eenvoudige gedachte. Als Toyota de zoveelste crossover had geïntroduceerd, had het merk slechts een graantje meegepikt. Maar juist crossovers worden gekocht om anders te zijn dan anders. En dus heeft de crossover van Toyota de gespierde basis van een terreinauto, met daar bovenop het sportieve koetswerk van een coupé. C-HR betekent dan ook: Coupé High Rider.

Ruimte
Het resultaat ziet er zonder enige twijfel origineler en karaktervoller uit dan welke andere crossover dan ook. Maar het is ook meteen duidelijk dat Toyota het zichzelf moeilijk heeft gemaakt. Een crossover wordt namelijk ook gekocht om de ruimte, maar een coupé biedt minder hoofdruimte en slechts twee deuren.

De C-HR heeft vier deuren, maar door de raamlijn van de achterdeuren op te laten lopen ontsieren deze de coupé-lijn niet en kan voldoende hoofdruimte achterin worden geboden (alhoewel niet zo veel als in een traditionele, vierkante crossover). Bovendien zijn de deurhendels verheven tot ware kunstwerkjes bovenin de deuren, waardoor dit noodzakelijk kwaad juist een aantrekkelijk element van de auto is geworden! Houdt er wel rekening mee dat die fraaie oplopende raamlijn het lastiger maakt voor kleine kinderen om naar buiten te kijken.

Hybride
Om de C-HR echt bijzonder te maken, haalt Toyota zijn geheime wapen van stal. Als alternatief voor de conventionele motor is namelijk een versie met hybride-aandrijving leverbaar. Dan zijn onder de motorkap een 1.8 liter benzinemotor en een elektromotor te vinden. Beide werken samen voor betere prestaties, een lager verbruik en meer comfort.

Het geheim zit in de gratis energie. Wanneer met een gewone auto wordt geremd, wordt in feite energie weggegooid. Bij een hybride-auto wordt bewegingsenergie tijdens het remmen omgezet in elektriciteit, die later kan worden gebruikt om de benzinemotor bij te staan (bijvoorbeeld tijdens accelereren of klimmen).

Dit klinkt misschien als een bekend recept, want Toyota voorziet vele modellen van een hybride-aandrijving. Wanneer de technische specificaties naast elkaar worden gelegd, dan lijkt de C-HR zelfs verdacht veel op een Toyota Prius in een gelikter jasje. De C-HR heeft echter een aangepast onderstel, kortere wielbasis, grotere spoorbreedte, lager zwaartepunt (-2.5 cm), andere banden (minder zuinig, meer grip), andere besturing, een andere zithouding en een ander koetswerk (minder gestroomlijnd).

Daarmee is de beleving heel anders. Bij de Toyota Prius staan rust, comfort en een laag verbruik voorop. De C-HR legt juist de nadruk op dynamiek en rijplezier.

Tekst http://www.autozine.nl/text/1446.html
Je bent jong en je wilt wat

Je bent jong en je wilt wat

Je bent jong en je wilt wat
Autotest | Je bent jong en je wilt wat. Een mooie auto rijden bijvoorbeeld! En die auto moet niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens heel praktisch. Een prestigieus merk zoals Mercedes-Benz is daarbij heel aantrekkelijk, maar je wilt er liever niet de hoofdprijs voor betalen. Wellicht is de nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting Brake een optie?

Sinds enkele jaren richt Mercedes-Benz zich nadrukkelijk op jongere klanten. Omdat jonge klanten andere wensen en een ander budget hebben dan de "oude" Mercedes-Benz klanten, heeft het merk een complete nieuwe lijn modellen gelanceerd. De "CLA Shooting Brake" is daarvan de nieuwste.

De term "Shooting Brake" komt misschien bekend voor, want in 2012 introduceerde Mercedes-Benz al de "CLS Shooting Brake". De "CLA Shooting Brake" is het kleine broertje. In beide gevallen staat "Shooting Brake" voor een bijzonder fraai gelijnde stationcar.

Uitrusting

De CLA is leverbaar met (vrijwel) alle luxe en veiligheidsvoorzieningen die Mercedes-Benz in huis heeft, maar daar moet wel voor betaald worden. Zoals bij alle "premium" merken is de basis-uitrusting karig en is het aan de klant om de auto aan te kleden met de gewenste opties om er iets bijzonders van te maken.

"Collision Prevention Assist Plus" is standaard op de CLA en waarschuwt als het snelheidsverschil en/of de afstand tot de voorligger te klein wordt. Eerst verschijnt een waarschuwing. Mocht de bestuurder dit negeren, dan kan de CLA zelfstandig remmen (afhankelijk van de gereden snelheid). Ook standaard is "Attention Assist". Deze assistent analyseert de rijstijl en mocht deze na enkele uren veranderen, dan concludeert het systeem dat de bestuurder aan een pauze toe is.

Optioneel kan de CLA worden voorzien van automatisch grootlicht, een dodehoek assistent (waarschuwing bij objecten in de dodehoek van de buitenspiegels), een rijstrook-assistent (waarschuwing bij onbedoeld overschrijden van de belijning op het wegdek), een automatische parkeerfunctie en een achteruitrijcamera.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Die laatste is sterk aan te bevelen, want vanwege de lage zit en het geringe glasoppervlak is de CLA Shooting Brake minder overzichtelijk dan de gemiddelde stationcar (maar een stuk overzichtelijker dan de CLA Coupé).

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Mercedes-Benz biedt diverse audio- en navigatiesystemen voor de CLA. De voordeligste daarvan is de "Garmin Map Pilot". Het nadeel hiervan is dat de grafische interface van dit navigatiesysteem iets afwijkt van de andere functies. Op dit "schoonheidsfoutje" na functioneert het Garmin-systeem prima en is het dankzij het grote beeldscherm lekker makkelijk afleesbaar.

Weggedrag

De CLA is leverbaar met een "comfortonderstel" een "verlaagd comfortonderstel" en een "sportonderstel". Let hier op bij het maken van een proefrit, want dit is sterk bepalend voor het karakter van de auto! Het "verlaagd comfortonderstel" van de testauto zorgt ervoor dat kleine onregelmatigheden in het wegdek duidelijk voelbaar zijn, maar dat het koetswerk juist met een zekere vertraging reageert op wilde stuurbewegingen.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Iedere CLA is voorzien van dynamische stuurbekrachtiging. Dit betekent dat de auto op lage snelheid direct stuurt en op hoge snelheid juist indirect. De CLA voelt in de stad daarom klein en wendbaar. Op de snelweg is de auto juist stabiel en comfortabel, zoals het hoort bij een Mercedes-Benz.

Conclusie

Mercedes-Benz richt zich met de CLA op een jonge groep kopers. De CLA is niet alleen minder kostbaar dan de grotere modellen van Mercedes-Benz, maar oogt ook een stuk spannender. Daarom is de meest praktische CLA niet zomaar een stationcar, maar een "Shooting Brake". Deze combineert de vloeiende lijnen van een coupé met de ruimte van een stationwagon.

Hoe spannend de CLA is om te rijden, hangt af van de gekozen uitrusting, de motor en het onderstel. Desgewenst is de CLA Shooting Brake razendsnel en superdeluxe, maar daar staat wel een prijs tegenover. De hier gereden "CLA 180" met automaat en AMG-Line laat zien waar CLA voor staat: alle kwaliteiten van een echte Mercedes-Benz, maar dan met een aantrekkelijker prijskaartje én dito uiterlijk.

Tekst: Autozine.nl http://www.autozine.nl/text/1300.html
AutoZeeland impressie Citroen C4 Cactus

AutoZeeland impressie Citroen C4 Cactus

De C4 Cactus is een sprekend voorbeeld van de nieuwe positionering van de Citroën-modellen. Het is een gedurfde en moderne auto die focust op wat echt belangrijk is en comfort centraal stelt.

Stijl versterkt functie door karakteristieke maar altijd functionele designelementen. De Citroën C4 Cactus is met zijn compacte vormen en vloeiende uiterlijk de vrucht van een zoektocht naar efficiency.


Alles aanwezig voor optimaal comfort. Ruimte, voorstoelen als een sofa, slimme en makkelijke toegankelijke opbergruimte voor iedere passagier, een ontspannen sfeer. De Citroën C4 Cactus is een uitnodiging op zich!

Tekst Citroen.nl http://www.citroen.nl/auto/personenauto/c4-cactus.html?gclid=CjwKEAiAg5_CBRDo4o6e4o3NtG0SJAB-IatYN0KQQYDVP20ki2QR-DfTcixEe6E6z0Dpcp8sYYlnFhoCzWrw_wcB&dclid=CP3xmtz_49ACFZmYdwod08kELg

Deze Citroen C4 Cactus 1.2 vti puretech business is te koop bij Sturm Dealer Occasions http://www.autozeeland.nl/aanbod/?i_vestiging=386

https://www.facebook.com/AutoZeeland-150501828355627/?ref=page_internal
http://www.autozeeland.nl/nieuws/488/video-autozeeland-impressie-citroen-c4-cactus.html
https://www.instagram.com/autozeeland/
https://twitter.com/autozeeland
“Bella machina!”

“Bella machina!”

Tekst: Rob Strating

Foto & Film: Gianni Agosti

Het klassieke roadstergevoel is terug, evenals de klinkende naam!
Voor de Zeeuwse Fiatrijders is er trouwens een nieuwe, dynamische dealer opgestaan: Auto Vermeulen in Goes.
Een nieuwe start voor een charismatisch merk!

Samenwerking leidt tot overwinning! Fiat en Mazda zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Fiat heeft het klassieke ontwerp twoseater + motor voorin + achterwiel-aandrijving geadopteerd van het Japanse merk. Vervolgens heeft men hem van een ander koetswerk en 1.4 liter turbomotor voorzien en de 124 Spider is geboren.
Hij is daarmee trouwens de allereerste Fiat die in Japan wordt geproduceerd!

Auto Vermeulen en Fiat
Auto Vermeulen is een gerenommeerde merkendealer, ooit als Ladadealer begonnen in Nisse, in 1962. Vervolgens verhuisd naar Heinkenszand, waar Kia en Subaru erbij kwamen en nu maakt het al weer vele jaren deel uit van de bedrijven op de autoboulevard in Goes.
De eerste generatie Vermeulen is met pensioen, hoewel Wim nog steeds hand en spandiensten verricht. De huidige directie bestaat uit Jean-Paul Vermeulen (verkoop en commercie), zijn zus Anja Joossen-Vermeulen (financiën en administratie) en haar echtgenoot Kees Joossen die verantwoordelijk is voor het technische en het technisch-commerciële deel.
Jean-Paul Vermeulen: “We zijn een aantal jaren op zoek geweest naar een merk naast Kia. Een ander type auto, een ander type klant en een andere emotie, maar wel een type dat bij ons past. Fiat-rijders zijn andere mensen dan Kia-rijders. Liefhebbers van Fiat kiezen meer voor hun gevoel, lifestyle en beleving. Ze houden van Italië en willen dat een dealer aanvoelt als een warm bad. Dat kunnen wij hen bieden! Het Fiat-dealerschap was voorheen ondergebracht bij Automotions in Goes, maar daar paste het eigenlijk niet zo goed in de bedrijfsfilosofie, daarom is Fiat bij ons terecht gekomen.”

Genieten
Achter het stuur plaats nemen zorgt voor de herinnering aan de Engelse sportwagens uit de jaren ’50 en ’60. De benen worden ver in het vooronder opgeborgen. De stoel is beperkt verstelbaar, er is geen dashboardkastje en je kunt nauwelijks je spullen kwijt, daarvoor is er de 140 liter grote kofferruimte.
Het geeft allemaal niets, want er zijn belangrijkere zaken, zoals rijden!
De startknop indrukken, het korte, flitsende pookje bedienen en wég zijn we..!
De 1.4 liter turbomotor bezit 140 pk/240 Nm bij 2250 toeren/min. Hij is keurig afgestemd op de zesbak van Mazda en samen vormen ze een perfect harmonisch geheel.
Dankzij die turbo is de motor geweldig soepel en zit je bijvoorbeeld al bij 80 km/h in de hoogste versnelling. Dat is plezierig als je wilt cruisen.
De andere, sportieve karaktereigenschap zorgt echter voor vuurwerk! Dan spurt hij luidkeels in 7,5 seconden naar de honderd en laat zich daarbij een heleboel toeren welgevallen.
Hij kraait het uit van plezier op smalle en bochtige wegen, omdat hij ongelooflijk strak stuurt. Hij laat zich direct en energiek de bochten in en uit sturen, is daardoor bijna overstuurd totdat de elektronische kaboutertjes ingrijpen.
Wat een ongelooflijk kick geeft het om met deze Spider onderweg te zijn. Ik kom graag in Zwitserland en ik zou er heel wat voor overhebben om met deze Fiat een dag passen te rijden…

Conclusie
Een attractieve roadster met enerzijds een gecultiveerde, maar aan de andere kant ook een agressieve turbomotor gekoppeld aan een heerlijk onderstel en dat vanaf € 33.995,-!

Ik heb allang niet meer zoveel plezier gehad….

https://www.facebook.com/AutoZeeland-150501828355627/?ref=page_internal
http://www.autozeeland.nl/nieuws/482/video-bella-machina.html
https://www.instagram.com/autozeeland/
https://twitter.com/autozeeland
"Grote ecologische Crossover”

"Grote ecologische Crossover”

Grote ecologische Crossover

Tekst: Rob Strating

Foto’s en film: Gianni Agosti

Kia gaat mee in de vaart der hybridevolkeren en richt met deze verrassende Niro zijn pijlen op schijnbaar onverenigbare klantenkringen: SUV-liefhebbers en milieubewuste mensen.

Best of both worlds
Kia positioneert de 4.36 m lange, 1.80 m brede en 1.55 m hoge Niro exact tussen de compacte cee’d en de SUV Sportage. Het is een crossover en dat houdt eigenlijk in dat hij van alle soorten modellen wel iets in zich heeft: een snufje SUV, een beetje MPV en uiteraard ook een deel combi.
Hij is compleet nieuw ontwikkeld en staat op een separaat platform. Hij verbindt een 1,6 liter benzinemotor met 105 pk met een 44 pk sterke elektromotor, waardoor er een systeemvermogen van 141 pk ontstaat. De beide krachtbronnen zijn gekoppeld aan een zestraps dubbele koppelingsautomaat en dat laatste is uniek in de hybridewereld.
Toen ik hem voor het eerst zag staan op de Geneefse Salon, viel hij een klein beetje in het niet ten opzichte van zijn grote broer, de Sportage. Natuurlijk is ook voorzien van de ‘tigernose’ grille en deelt hij mede daardoor de trekken van de Kiafamilie. Hij is lager en korter dan de Sportage, maar heeft een langere wielbasis van 2.70 m. Dat komt uiteraard ten goede aan de achterpassagiers.
Dankzij mooi chroomwerk in de voor-en achterspoilers en langs de zijruitlijn en de handgrepen op de portieren ziet hij er eigenlijk wel chique uit.

Ruim
Kia zet hier een ongelooflijk ruime auto neer. Zijn forse breedte en de al genoemde grote wielbasis zorgen voor veel leefruimte. De leren stoelen bieden goede steun, maar zijn wat aan de harde kant. Achterin vieren de knieën en de hoofden van zelfs uit de kluiten gewassen mensen een feestje.
Het accupakket is onopvallend onder de achterzitting geplaatst en daarachter bevindt zich een standaard bagageruimte van 427 liter. Onder de vloer is plaats voor allerlei zaken die aan het oog onttrokken moeten blijven voor het dievengilde. Als de 60/40 verdeelde achterbank volledig wordt neergeklapt is er 1425 liter beschikbaar.


Via www.kia-zeeland.nl ziet u waar u voor de Niro in deze provincie terecht kan.

Wat vindt u van de foto’s en de drone-opnames?

Graag uw reacties bijvoorbeeld op Facebook…!
https://www.facebook.com/AutoZeeland-150501828355627/
http://www.autozeeland.nl/nieuws/479/video-grote-ecologische-crossover.html
https://www.instagram.com/autozeeland/
https://twitter.com/autozeeland
AutoZeelandtest van de Opel Mokka X 1.4 Turbo Innovation 4x4

AutoZeelandtest van de Opel Mokka X 1.4 Turbo Innovation 4x4

http://www.autozeeland.nl/nieuws/473/autozeelandtest-van-de-opel-mokka-x-14-turbo-innovation-4x4.html

“Ferme jongen, stoere knaap”

De Mokka sloeg eind 2012 meteen goed aan. Men speelde bij Opel in op de groeiende markt van compacte SUV’s. Werd hij aanvankelijk nog samen met zijn Chevrolet Traxx-broer in Korea gebouwd, dankzij zijn Europese succes besloot Opel de productie naar het Spaanse Zaragoza te verplaatsen.
In maart dit jaar werd de Mokka X op de Geneefse autosalon gepresenteerd, daar waar zusje Astra Auto van het Jaar 2016 werd.

Music: https://soundcloud.com/3lau/alwaysdance
Always Dance (3LAU Mashup) - 3LAU vs Walk The Moon
Kerckhaert Terneuzen Opel - Opel Insignia Sports Tourer

Kerckhaert Terneuzen Opel - Opel Insignia Sports Tourer

Superluxe ex-Opel NL Insignia. Nu € 13.000 onder de nieuwprijs! Accident avoidance system, Accident Avoidance System, Achteruitrijcamera, Audio-navigatie full map, Bluetooth, Brake assist system, Buitensp.elektr.inklap en aut. dimmend, Comfortstoel(en), cruise control adaptief, Cruise control adaptief, Dimlichten automatisch, Dodehoek detector, dodehoek detector, Electronic brake distribution, Elektrisch bedienbare achterklep, Extra getint glas, Grootlicht-assistent, Hill hold-functie, Keyles...

Garage Kerckhaert Terneuzen is officieel Opel en Chevrolet distributeur en reparateur voor personen- en bedrijfswagens. Sinds begin jaren ’30 in de vorige eeuw is de naam Kerckhaert verbonden met de merken van General Motors en vanaf 1972 zijn wij gevestigd aan de Rooseveltlaan in Terneuzen. Maak a.u.b. een afspraak als u onze showroom wilt bezoeken. Zo voorkomt u onnodig wachten en hebben wij alle tijd om de auto van uw keuze te bekijken.

http://www.autozeeland.nl/aanbod/opel/insignia/300264/opel-insignia-sports-tourer-1.6-t-country-tourer-automaat.html
Cappendijk Volvo - Volvo XC60 D3 Drive Momentum

Cappendijk Volvo - Volvo XC60 D3 Drive Momentum

Kenteken 03-RGR-9
Km-stand 96.880 km
Bouwjaar 05-2011
Carrosserie Terreinwagen
Brandstof Diesel
Aantal deuren 5
Motorinhoud 1.984 cc
Vermogen 120 kW
Gewicht 1.644 kg

Auto is voorzien van vele opties, zie ook onze website www.cappendijk.nl

Wij zijn gevestigd in Terneuzen uw Volvo Dealer in Zeeland. Een Volvo Dealer waar u als klant nog centraal staat. Tevens voorzien wij u van haal en breng service indien nodig. Cappendijk Auto's Terneuzen b.v. Mr. F.J. Haarmanweg 49 4538 AN Terneuzen T: 0115 697455 F: 0115 615070 E: verkoop@cappendijk.nl Openingstijden showroom ma t/m vr. 09.00 - 17.30 za. 09.30 - 17.00 Openingstijden werkplaats ma. tot vr. 08.00 tot 12.30 13.00 tot 17.00

Deze impressie is gemaakt door Square6 | AutoZeeland.nl

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid